Κουκλοθέατρο Παιδί

Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ’ ένα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντίλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιός μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιός κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος!

«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30λεπτά», ένα μικρό ταξίδι για παιδιά  και μεγάλους παρουσιάζεται από τους Gypsy Moth Puppettheatre στο πλαίσιο του 4th Handmade & Recycled Theater Festival στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ”Gypsy Moth” (Πετρίνα Βάσσου, Αλεξάνδρα Ιορδανίδου) ξεκίνησε το δικό της ταξίδι από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Πρώτη τους δουλειά είναι η κουκλοθεατρική παράσταση «Σελάνα» (κούκλα άμεσου χειρισμού και χρήση μάσκας) για ενήλικο κοινό με την οποία πήραν μέρος στο ”15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας” στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.

Ο ”γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά” (αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση) είναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο” 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας ” του Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2014 όπου και διακρίθηκαν.

Την ίδια χρονιά, επιλέχθηκαν από την Διεθνή Ένωση Κουκλοπαικτών (Unima), για ενα Project της Unima Womans Commition, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών απο την Ευρώπη. Με αφορμή αυτή την συνάντηση, γεννήθηκε η επόμενη παράστασή τους “Μα είναι ακόμα ένα!”, (θέατρο σκιών, χάρτινα puppets, κούκλα και αντικείμενα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση), που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015, στο “17ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας¨ του Κιλκίς.

Τον Σεπτέμβρη του 2016 η παράσταση «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30λεπτά», κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε η 81η ΔΕΘ υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η ομάδα παρουσιάζει τις δουλειές της, σε φεστιβαλ, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, κατασκηνώσεις και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Info

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 21.10 // 17.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 22.10 // 16.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 23.10 // 16.00

Gypsy Moth Puppet Theater (Ομάδα Κουκλοθεάτρου)

Κρατήσεις θέσεων: 6945995207  και 210 34 11 651

Είσοδος με ελεύθεση συνεισφορά

4th Handmade & Recycled Theater Festival // 2016

Τεχνοχώρος Φάμπρικα // Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός