Θέατρο Παιδί

«Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος»

Το θεατρικό έργο «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος» που γράφτηκε από την Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, βασισμένο σε έναν γνωστό Αιτωλικό μύθο, γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση για εφήβους και ανεβαίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στις 14 Νοεμβρίου σε μια ιδέα του μουσικού Ανδρέα Κατερινόπουλου, ο οποίος υπογράφει και την μουσική.

IMG_7575

Η σκηνοθεσία είναι του Κων/νου Κάππα.  Πρωταγωνιστεί η Γωγώ Μπρέμπου. 

Οι καιροί ήταν δύσκολοι για την όμορφη χώρα. Τα ποτάμια στέρευαν και στο πέλαγος αρμένιζαν πειρατικά καράβια.. Η σωτηρία ήταν ένα κάστρο. Οι δυο γέροι βασιλιάδες γυρεύουν το καλό της χώρας και οι δυο μοναχογιοί τους την αγάπη. Ανάμεσά τους μια αρχοντοπούλα με ομορφιά ξακουστή και φρονιμάδα αμέτρητη. Δυο άθλοι θα κρίνουν τον αξιότερο. Η κυρά-Ρήνη φυλακισμένη καρτερεί… Ποιος θα την κερδίσει; Ο αψύς και γυριστής Γυφτάκης ή ο χλομός Ανήλιαγος;

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου παντρεύει επί σκηνής δύο μορφές τέχνης, το μουσικό θέατρο και την ψηφιακή τεχνολογία, μετατρέποντας την θεατρική σκηνή σε ζωντανό πίνακα ζωγραφικής.

Ο εικαστικός δημιουργός (digital artist) Ευθύμης Αργυράτος αποδίδει ψηφιακά, αποσπάσματα του μύθου ζωγραφίζοντας σε πραγματικό χρόνο.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της όμορφης αρχοντοπούλας  Κυρά – Ρήνης κρατάει η Γωγώ Μπρέμπου. Επίσης εμφανίζονται οι Αγρινιώτες ηθοποιοί και μουσικοί Αιμίλιος Αλεξανδρής, Χριστίνα Δαλαμάγκα και Ανδρέας Κατερινόπουλος. Τα κοστούμια και τις ειδικές κατασκευές υπογράφει η Ελένη Καραμέρου, ενώ τα σκηνικά είναι κατασκευή του Βασίλη Ραμμόπουλου.

05 (1)

 

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Κάππας

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Σκηνικά: Bασίλης Ραμμόπουλος

Κοστούμια-Eιδικές Κατασκευές: Eλένη Καραμέρου

Εικαστικός-Digital Αrtist: Ευθύμης Αργυράτος

Φωτογραφία: Πάνος Καλτσάς

Κατασκευή αφίσας – μπάνερ: Tάσος Τσικριτέας | One Plus Design

Βεστιάριο : Eθνικό Θέατρο

Παίζουν:

Κυρά – Ρήνη : Γωγώ Μπρέμπου

Βάγια : Χριστίνα Δαλαμάγκα

Ανήλιαγος : Αιμίλιος Αλεξανδρής

Γυφτάκης : Ανδρέας Κατερινόπουλος

Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος

Οργανωμένες Παραστάσεις για σχολεία από την Δευτέρα 14/11 έως την Κυριακή 20/11.

Πληροφορίες :

Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου
Πλατεία Παναγοπούλου 1
Αγρίνιο 301 00

Τηλ: 2641024767