Καραγκιόζης Παιδί

Με Καραγκιόζη στην αυλή

Στην αυλή του Art Bar Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης για τέσσερεις ξεχωριστές βραδιές ο καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης συνομιλεί με εκλεκτούς καλεσμένους για το Ελληνικό Θέατρο Σκιών, τις σημαντικές στιγμές του και τους ανθρώπους που το σημάδεψαν. Την ίδια ώρα παρουσιάζει τρεις κλασικές παραστάσεις Καραγκιόζη.

Την Δευτέρα 18/7 – Βραδιά 1η: «Πού το πάει ο Καραγκιόζης;» του Λευτέρη Ξανθόπουλου. Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος παρουσιάζει και σχολιάζει το ντοκιμαντέρ της σειράς του Παρασκηνίου «Πού το πάει ο Καραγκιόζης» και συζητά με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη.

Την Τρίτη 19/7 – Βραδιά δεύτερη:  «Τζούλιο Καΐμη, ο πρώτος μελετητής του Καραγκιόζη».  Ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης συζητά με τον Άθω Δανέλλη για τον Τζούλιο Καΐμη, με αφορμή το βιβλίο του τελευταίου με τίτλο Καραγκιόζης ή η αρχαία κωμωδία στην ψυχή του θεάτρου σκιών (1990) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Ακολουθεί το ηρωικό έργο «Ο Καπετάν-Τρομάρας».

Την Τετάρτη 20/7 – Βραδιά τρίτη: «Παναγιώτης Μιχόπουλος, ενας “γιόγκι” του Θεάτρου Σκιών».  Η Σοφία Μιχοπούλου, κόρη και βοηθός του βετεράνου καραγκιοζοπαίκτη, Παναγιώτη Μιχόπουλου, παρουσιάζει το έργο του πατέρα της. Ακολουθεί η κωμωδία «Το Κανάρι μπαμ και κάτω».

Την Πέμπτη 21/7 – Βραδιά τέταρτη: «Το ρεπερτόριο και το σενάριο του Θεάτρου Σκιών στην εποχή του Αντώνη Μόλλα».  Ο μελετητής του Θεάτρου Σκιών, Μιχάλης Ιερωνυμίδης, συζητά με το κοινό για το Θέατρο Σκιών την εποχή του σημαντικού καραγκιοζοπαίχτη, Αντώνη Μόλλα. Ακολουθεί η κωμωδία «Οι τρεις προσκυνητές».