Κουκλοθέατρο

Η Λεμονιά και τα ζυμαράκια της

Παρέα με το ζυμάρι της, αυτό το αγαπημένο, εύπλαστο και μαγικό υλικό, που η γιαγιά Λεμονιά δεν αποχωρίζεται ποτέ, βγαίνει σεργιάνι σε δρόμους γνωστούς και σίγουρους.  Τις επόμενες μέρες και νύχτες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, την Λεμονιά  και την Ευαγγελία Νικηφόρου, θα τις συναντήσουμε στα στενά του Θησείου και την “Παιώνια”, Αμφικτύονος 12 και Πουλοπούλου, όπου θα ζυμώσουν και θα διηγηθούν τις ιστορίες τους.  Με τους μικρούς της φίλους η Λεμονιά θα ζυμώσει την Κυριακή 23 του Νοέμβρη στο Κουκάκι και τις “Μικρές Ιστορίες”, Δημητρακοπούλου 70, στις 12 το μεσημέρι.

«Η Λεμονιά», είναι η ιστορία μιας γιαγιάς που ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ’ αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί.Η παράσταση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου εργαστηρίου θεατρικής μαριονέτας του κουκλοθεάτρου Αγιούσαγια το 2009.

Η Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πλατείες, μικρά και μεγάλα σχολεία, καφενεία, άδεια γκαράζ, σπίτια και αυλές αλλά και θέατρα σ’ όλη τη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ν. Αφρική και Ν. Κορέα) όπου έχει διακριθεί 2 φορές με το Special Prize in Acting Technique (III International Festival of Puppet Theaters 2014, Ρωσία και το Best Original Performance Award, 2nd World Puppet Carnival 2012, Καζακστάν)

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

Συντελεστές – Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη και εμψύχωση κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου

Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου

Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Αλεξόπουλος

Η θεατρική ομάδα ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ, που δημιουργήθηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας περιοδεύων θίασος , του οποίου το ερευνητικό πεδίο εργασίας περιλαμβάνει κυρίως το χώρο της μιμικής τέχνης. Διερευνά το χειρισμό αντικειμένων και δουλεύει πάνω στο παραδοσιακό κουκλοθέατρο εμπλουτίζοντας το με παραδοσιακές και μη παραδοσιακές μορφές αλλά και στοιχεία με μάσκα, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές σε παραστάσεις δίχως λόγο που απευθύνονται σ’ όλους.