Θέατρο Κουκλοθέατρο Παιδί

Ο Δον Κιχώτης κι η ψευδαίσθηση του θεάτρου

Ένα γοητευτικό παραμύθι, με τίτλο «Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη», εμπνευσμένο από ένα επεισόδιο του επικού έργου του Θερβάντες, απ’ όπου ο Μανουέλ ντε Φάλια εμπνεύστηκε τη μονόπρακτη όπερα “Το κουκλοθέατρο του Μαέσε Πέδρο”, κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη,  την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Απολλώνιο Ωδείο της οδού Αριστοτέλους 69 στην Πλατεία Βικτωρίας και για όλες τις Κυριακές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Ο Δον Κιχώτης, περιπλανώμενος μαζί με τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα, φθάνει στη Λα Μάντσα. Εκεί, σε ένα πανδοχείο, έχει εγκατασταθεί ένα κουκλοθέατρο, όπου παίζεται ένα ρομαντικό περιπετειώδες έπος. Ο Δον Κιχώτης, παρασυρμένος από την ψευδαίσθηση του θεάτρου, δημιουργεί απρόβλεπτα περιστατικά, τα οποία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και ανατρέπουν την πορεία της υπόθεσης.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Στο έργο παρουσιάζονται, με χιούμορ και τρυφερότητα, το πνεύμα αυτοθυσίας και η γενναιότητα, που υπαγορεύουν τα υψηλά ιδεώδη των ιπποτών. Πάνω από όλα όμως τονίζεται η δύναμη της αγάπης, που υπερνικά όλες τις δυσκολίες.

Καινοτομία της παράστασης αποτελεί η συνύπαρξη πολλών θεατρικών μορφών, οι οποίες πλαισιώνονται από την μουσική του Μανουέλ ντε Φάλια. Μέσα σε ένα παλιό μπαούλο, συνυπάρχουν τα πρωτότυπα σκηνικά και οι μοναδικές φιγούρες της ρομαντικής ιστορίας, αλλά και ο Δον Κιχώτης, ο Σάντσο Πάντσα και οι θεατές της παράστασης του Μαέσε Πέδρο, που παρουσιάζει το αγόρι που υποδύεται η Έλια Βεργανελάκη.

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Δέλλιου

Φιγούρες Κουκλοθεάτρου: Ελευθέριος Μύστακας

Σκηνικά Κουκλοθεάτρου: Γιώργης Καπελώνης

Video: Alexis Rummler

Το ρόλο της αφηγήτριας και όλων των προσώπων του έργου ερμηνεύει η ηθοποιός και μουσικός Έλια Βεργανελάκη.

Η παράσταση μπορεί να μεταφερθεί και σε χώρους σχολείων

Επικοινωνία και κλείσιμο παραστάσεων: Τόνια Μασουρίδου, τηλ. 2109966764 & 6937219013 email: [email protected]

Απολλώνιο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 88 15 219.