Κουκλοθέατρο Παιδί

«Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» στην Παραμυθοχώρα

Την Μαρία και την Σπυριδούλα Παπαγεωργίου τις γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω πως στην Παραμυθοχώρα, το ωραίο νεοκλασσικό στο Μετς έχουν στήσει το κουκλόσπιτό τους  με πολύ αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά και τον κόσμο της κούκλας.  Επιλέγουν τα έργα, φτιάχνουν τις κούκλες και ζωντανεύουν ολόκληρες ιστορίες για χάρη των παιδιών αλλά και όσων δεν λένε να μεγαλώσουν!  Φέτος διάλεξαν το γνωστό και βραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» και με αυτό η Κιβωτός Μύθων κάμει πρεμιέρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Η νέα παράσταση της Παραμυθοχώρας θα ζωντανέψει στη σκηνή τις περιπέτειες της πόλης αυτής με μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τον Φοίβο Δεληβοριά!

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο είναι μια πόλη έξυπνη, πρωτότυπη, λειτουργική, αυτόνομη, ευαίσθητη, αλληλεπιδραστική, παιχνιδιάρα, αστεία και… σχεδιασμένη με αντιπολεμική πρόβλεψη!

Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Από την ίδια του την επιθετικότητα. Μία παράσταση που προβάλλει διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και…πολύ μουσική και τραγούδι!

url11

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Μουσική – Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

Σχεδιασμός κούκλας – σκηνικών – σκηνοθεσία – ερμηνεία:  Μαρία Παπαγεωργίου – Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Φωνητική διαμόρφωση: Ρηνιώ Κυριαζή

Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη

Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

url2222

Από 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00

Καθημερινές για σχολεία

Για παιδιά από 3 ετών

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Απαραίτητη η κράτηση θέσης!

 

Παραμυθοχώρα

Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2109216346, 6936655925 & 927

www.paramithohora.gr

M. Z