Καμπαρέ

Οι Αδέσποτες Σκύλες με τα ψηλά τακούνια

«Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νο 4», ένα καθηλωτικό, αλλιώτικο πολιτικό καμπαρέ, που σχολιάζει, παρασέρνει, ξεσηκώνει και συγκινεί το κοινό, παρουσιάζεται από τις «Αδέσποτες Σκύλες», κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Quilombo της οδού Σερβίων.

Οκτώ γυναίκες με λουλούδια στα μαλλιά και ψηλά τακούνια, κάνουν μαζί με τον μουσικό τους, την πίστα να αναστενάζει και τα χέρια να κοκκινίζουν από το χειροκρότημα.

 

ALK_7083

Οι Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Βιβή Κάπα, Φραγκίτσα Κατωγυρίτη, Ντίνα Καφτεράνη, Νέλλη Πουλοπούλου και Μαργαρίτα Αμαραντίδη, μαζί με τον μουσικό Άγγελο Αγγελίδη, και « οδηγό την ελπίδα και την αλληλεγγύη», όπως λένε, φτιάχνουν δικές τους ρίμες μέσα από αγαπημένα λόγια ποιητών, σελίδες βιβλίων και εύστοχα πολιτικά κείμενα .

 

ALK_6995

Η μουσική συναντά το λόγο, και ή τον τρελαίνει μεταμορφώνοντάς τον σε στιχάκι, ή ενώνεται μαζί του σε μια οργιαστική συνουσία.
Η “αγέλη” συναντήθηκε και ξεκίνησε να μαθαίνει τα βήματα του βαλς των βρώμικων δρόμων το 2008. Από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του, εμπνευσμένες κάθε φορά με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

ALK_6911

Και όπως λένε οι φίλοι τους “οι Αδέσποτες σκύλες αποφασίζουν να απλώσουν τα χέρια στην πραγματικότητα που πλησιάζει, να τραγουδήσουν τα όνειρά τους και να γαβγίσουν και πάλι στην ποίηση χωρίς αναστολές.”

 

ALK_6986

Υπάρχει ποίηση στην Ευριπίδου;
Άν έλεγε ο χειμώνας “την άνοιξη την έχω στην καρδιά μου”, ποιος θα τον πίστευε;

 

ALK_7081
Για να χτίσω πρέπει να γκρεμίσω;
Κι αν είναι ο κόσμος ζωγραφιά, μπορώ να βάλω πινελιά;

ALK_7063

Ταυτότητα

Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Ντίνα Καφτεράνη
Μουσική Σύνθεση/Κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης
Τσέλο: Σεμέλη Παπαβασιλείου
Φώτα: Αδάμ Τσαμπέκος
Ήχος: Μανώλης Παντελιάς
Ενδυματολογική ομάδα: Boudoir

ALK_7016

Φωτογράφος: Μυρτώ Στείρου

ALK_7057

 

Oι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη
Νάντια Καβουλάκου
Βιβή Κάπα
Φραγκίτσα Κατωγυρίτη
Ντίνα Καφτεράνη
Νέλλη Πουλοπούλου
Μαργαρίτα Αμαραντίδη

 

ALK_6938
Στο QUILOMBO  CENTRO  CULTURAL
Σερβίων 8 & Λεωφ. Αθηνών 44, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5227961

 

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή (εκτός Παρασκευής 21/11 & 28/11), έως 30/11/2014. Ώρα έναρξης, Παρασκευή: 22.30, Σάββατο-Κυριακή: 21.30
ALK_6987

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

 

ALK_7090