performance Μουσική Χορός

CIRCUS EXPLOSIVA στη Στέγη

Μία εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από το τσίρκο, που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και τον ακροβατικό χορό παρουσιάζεται για μία και μοναδική βραδιά την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την καλλιτεχνική ομάδα Nefelopetra, η οποία επιστρέφει με το CIRCUS EXPLOSIVA .

Εννέα performers – μουσικοί – τραγουδιστές – χορευτές – ακροβάτες υπόσχονται να γοητεύσουν και να ξαφνιάσουν το κοινό με το πάθος, την ενέργεια, την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους. Η Γυναίκα-φίδι, το παραδείσιο πουλί, ο Mr. Juggler, ο Μεφιστοφίλιος, η Mrs. Fragile, ο Βang Jay, ο Sir Yes, η εναέρια Εκάτη, ο Niri, η Nelfi και ο Pierrot συμμετέχουν σε μια φαντασμαγορική παράσταση που θα κόψει την ανάσα! Κι αυτό γιατί το CIRCUS EXPLOSIVA είναι στημένο κατά λάθος πάνω σε ένα ναρκοπέδιο. Όμως, παρά την έκρηξη, η παράσταση συνεχίζεται κανονικά!

 

 

H παράσταση CIRCUS EXPLOSIVA μας μεταφέρει σε έναν κόσμο σκοτεινά μαγικό και ποιητικά απόκοσμο με τη βοήθεια του έντονου μακιγιάζ, της λυρικής μουσικής, των επικίνδυνων ακροβατικών και των φαντασμαγορικών κοστουμιών ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα video arts παραπέμπουν στο βωβό κινηματογράφο και η ατμόσφαιρα θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες του Tim Burton ή παραστάσεις των Tiger Lilies.

Το CIRCUS EXPLOSIVA παρουσιάζεται στo πλαίσιo των δράσεων του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση για το χρονικό διάστημα 2014-2015, οι οποίες είναι ανοιχτές προς το ευρύ κοινό και έχουν στόχο να φέρουν την ελληνική κοινωνία – και ιδιαίτερα τους νέους – σε επαφή με μια σειρά από πρωτότυπες, καινοτόμες, διαδραστικές πρωτοβουλίες από το χώρο των τεχνών, της παιδείας, της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, της επιστήμης και του αθλητισμού.

 

Image 2

H είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου που θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στα ταμεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107, Αθήνα).

Η διάρκεια της παράστασης είναι 90’

Λίγα λόγια για την καλλιτεχνική ομάδα Nefelopetra:

H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Έχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair στο El Convento del Arte και έχει ταξιδέψει στο Regency Casino Thessaloniki για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στην Πάρο. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες – μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Nefelopetra

Σύνθεση – χορογραφίες: Nefelopetra

Κείμενα – στίχοι: Γιάννης Φίλιας

Video art: Βασίλης Πολίτης – Nefelopetra

Ηλεκτρική κιθάρα: Πέτρος Πολίτης

Ηλεκτρικό βιολί: Νεφέλη Μαρκάκη

Ηλεκτρικό πιάνο: Χρίστος Σερενές

Βιολεντσέλο: Νηρέας Μαρκάκης

Τύμπανα: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Τραγούδι: Γιάννης Φίλιας, Αλεξάνδρα Κόνιακ

Χορός: Νεφέλη Μαρκάκη,

Ακροβατικά: Νάστα Κοντοπίδη, Δανάη Μαλτέζου

 

Image 1

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

Με έντονη επιστημονική, πολιτιστική, πνευματική και καλλιτεχνική δράση, ο Σύνδεσμος αποτελείται από τους Υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 1.800 μέλη –από τους συνολικά 5.500 υποτρόφους – που προέρχονται από τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς υποτρόφους που έχουν τιμηθεί με ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες. Πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Στόχος του Συνδέσμου είναι να λειτουργεί ως φόρουμ, όπου τα μέλη παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους, αλλά και ως δίαυλος επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους όσο και με το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και με το ευρύτερο κοινό.

Info

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Από το Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

και την Καλλιτεχνική Ομάδα Nefelopetra

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις 20.30