Θέατρο Καμπαρέ

Η Λυσιστράτη Τρολάρει

Εμπνευσμένο από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη το θεατρικό έργο του Χρήστου Προσύλη, Η Λυσιστράτη Τρολάρει, παρουσιάζεται σε μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία καμπαρέ και συμμετοχή του κοινού,

από 15 έως 30 Μαΐου στο Bar Theatre Ψιψίνα.

Μία σύγχρονη Λυσιστράτη τρολάρει διαδικτυακά και ονειρεύεται να εφαρμόσει το αρχαίο σχέδιο επιβολής της ειρήνης μέσω του έρωτα, ενσαρκώνοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα μιας σύγχρονης γυναίκας. Πόλεμοι, οικονομική, ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, μοναξιά, καταστροφή του περιβάλλοντος, κόσμος σε απόγνωση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Πως μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο μια σύγχρονη Λυσιστράτη σε έναν κόσμο μοναξιάς, αδιεξόδων, σύγχυσης, άγχους και αγωνίας; Η σύγχρονη Λυσιστράτη έχει όραμα τελικά ή απλώς ζει την ουτοπία της; Η γυναίκα που ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο, έχει τον πιο σκληρό αντίπαλο απέναντί της: τον εαυτό της!

Αριστοφανική γλώσσα, γέλιο κωμικοτραγικών καταστάσεων, σουρεαλισμός και διαδραστικό ύφος σύγχρονου καμπαρέ σε μια συνεχή αλληλεπίδραση με τους θεατές. Ρυθμοί χορευτικοί και καλοκαιρινοί, αλλαγές κουστουμιών επί σκηνής, video art installation.

Συντελεστές

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Χρήστος Προσύλης

Λυσιστράτη: Σοφιάνα-Ανθίππη Φωτίδη

info

Παραστάσεις: 15 έως 30 Μαΐου 2015

κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: περίπου 70’

Είσοδος ελεύθερη

Ψιψίνα – Bar Theatre

Αγίων Αναργύρων 43, Ψυρρή, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2103220087