Θέατρο

Μια …ευέλικτη «Πρόταση Γάμου»

Μια περιπλανώμενη παράσταση που διαδραματίζεται σε απρόβλεπτους χώρους όπως μπαρ και καφενεία,είναι η «Πρόταση Γάμου» του Τσέχωφ που παρουσιάζεται απόψε Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 10.00 το βράδυ στη «Μηχανική Καλλιέργεια», λεωφόρο Θηβών 245(απέναντι από τα village cinemas)

Η ομάδα Αστροναύτες, μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της «Πρότασης Γάμου» στα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζει να ταξιδεύει με την πρωτότυπη κι ευέλικτη εκδοχή του έργου του Τσέχωφ.

Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη το ίδιο απεγνωσμένα προσπαθεί να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!

tsexof 2

Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά , τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες και «καλλιστεία» σκύλων. Παράλληλα ο Αντώνης Σκαμνάκης παίζει tenor viola da gamba συνδυάζοντας την σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής.

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.

Μουσική σύνθεση & εκτέλεση(tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου

Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.

Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη

Η παράσταση θα επαναληφθεί στη «Μηχανική Καλλιέργεια» και την Πέμπτη στις 27 Νοεμβρίου . Λεωφόρος Θηβών 245(απέναντι από τα village cinemas) Τηλ κρατήσεων: 2112138026

tsexof 1