Δρώμενο

Πλωτό Τσίρκο στο “Δυναμό” του Κεραμεικού

Εδώ και οκτώ χρόνια υπάρχει ένα πλωτό τσίρκο που κάνει παραστάσεις …από λιμάνι σε λιμάνι μόνο με τη δύναμη του Ανέμου : τo Seaclown Sailing Circus.

Το τσίρκο αυτό είναι η θαλάσσια συνέχεια του Cyclown Bicycle Circus που άφησε ιστορία ταξιδεύοντας σε 4 ηπείρους με ποδήλατα.

Το Odd-Y-Sea θα …δέσει  Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δυναμό, Παραμυθίας 28-30 στον Κεραμεικό.

Η παράσταση δημιουργήθηκε το 2013 από την ανάγκη για μια μουσικοθεατρική παράσταση με κλόουν, ζωντανή μουσική, ακροβατικά, χορό, γιγαντόκουκλες, εναέρια ακροβατικά και θέατρο σκιών υπό το φως … ποδηλατογεννήτριας!

Είναι μια παράσταση για έναν … Κανονικό άνθρωπο που συνειδητοποιεί πώς έγινε έτσι ο κόσμος σήμερα… και με τις συμβουλές του σοφού Πυθαγιώργου ξεκινάει την αναζήτηση για την Ελπίδα περνώντας από σειρήνες, ρουφήχτρες κύκλωπες, και τέρατα.

Το Odd-Y-Sea είναι φτιαγμένο για να ταξιδεύει με ιστιοφόρο και παρουσιάζεται στους μόλους! Επειδή όμως η Σουρλουλού, το τσιρκο-πλοίο, χωράει μόνο 5 άτομα..και η παράσταση πολλές φορές φτάνει τα 20.. τα έσοδα από αυτές τις παραστάσεις διατίθενται για την αγορά ολοκαίνουριου παλιού και μεγάλου σκάφους!
Το καινούριο αυτό σκάφος είναι ένα πλωτό μη κερδοσκοπικό τσίρκο-θέατρο που θα αλλάζει συνεχώς καλλιτέχνες-πλήρωμα ώστε να δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να ζήσουν την εμπειρία του πλωτού τσίρκου-θεάτρου, αλλά και σε ανθρώπους μικρών νησιών να φιλοξενήσουν καταπληκτικά σόου στα λιμάνια τους.
Ένα ζωντανό παράδειγμα τέχνης και ζωής που κινείται μονάχα με τη δύναμη του ανέμου και του ανθρώπου.

Μάνια Ζούση