Μουσική Οι δημιουργοί γράφουν

“Aπολαμβάνουμε τους αυτοσχεδιασμούς”

Συνθέτης, μουσικός και σολίστας του πιάνου με διεθνείς συμμετοχές και εμφανίσεις, ο Σπύρος Μάνεσης, συμπράττει με την σαξοφωνίστα Christine Corvisier την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο Beton 7 και γράφει στο artplay.gr για «ένα από τα πιο δυνατά projects» με τα οποία έχει ασχοληθεί.

«Το Corvisier/Manesis Duo είναι ένα από τα πιο δυνατά projects με τα οποία έχω ασχοληθεί, και μάλιστα είναι και από τα μακροβιότερα. Από τις σπουδές μας στο Amsterdam και τις πρώτες πρόβες, σε μια απρόσμενη μίνι περιοδεία στη Γαλλία το 2011, και από εκεί πολλές εμφανίσεις στη Γερμανία, με κορυφαία την πρόσκλησή μας στο Festival Vive le Jazz του Institute Francais της Κολωνίας, το 2013.

H Christine Corvisier είναι μια από τις πιο αξιόλογες νέες σαξοφωνίστες της Γαλλίας με πολλή και σημαντική δραστηριότητα στη Γερμανία όπου τώρα ζει. Μουσικά μας δένει μια εξαιρετική χημεία, που εκφράζεται καταρχήν με την ευκολία με την οποία προσεγγίζουμε ο ένας τις συνθέσεις του άλλου. Κυρίως όμως απολαμβάνουμε τους αυτοσχεδιασμούς που είναι πάντοτε δημιουργικοί, με πολύ έντονο interplay και έκδηλη διάθεση για περιπέτεια. Μας αρέσει πολύ η μουσική να οδηγείται σε κατευθύνσεις που ούτε έχουμε φανταστεί ξεκινώντας το παίξιμο και το γεγονός αυτό φορτίζει αφάνταστα πρώτα εμάς και ύστερα το κοινό που εισπράττει την ενέργειά μας. Για το λόγο αυτό κάθε συναυλία του ντουέτου είναι μοναδική, αυτό που θα συμβεί σε αυτήν δεν προγραμματίζεται ούτε επαναλαμβάνεται.
Την συναυλία μας στις 8 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7, ανυπομονούμε να την μοιραστούμε με το Αθηναϊκό κοινό».

Σπύρος Μάνεσης