Δρώμενο

Τα “Λυσιστράτεια” στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Ένα φεστιβάλ που τιμά την Γυναίκα και αφορά σε δράσεις τους με σπουδαίο κοινωνικό έργο, οργανώνει και φέτος, το Σάββατο 7 Μαρτίου το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» της Μαίρης Ιγγλέση που από το 2013 έχει θεσμοθετήσει τα «Λυσιστράτεια».

Τα φετινά «Λυσιστράτεια» αφορούν στις δράσεις γυναικών, με σημαντικό κοινωνικό έργο. Βραβεύονται η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η διευθύντρια της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» Μαριέττα Προβοπούλου και η νέα ερευνήτρια δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία άνοιξε θεραπευτικό δρόμο στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Τις σημαντικές αυτές γυναίκες θα βραβεύσει η περσινή τιμώμενη Ματίνα Βαβούλη. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 20:00, στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» (Λέσβου 8, Κυψέλη).
Μετά το τέλος της βράβευσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κωμωδία με τίτλο «Κουαρτέτο Τσέχωφ», σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη και σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση. Η όλη εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παράλληλα, στο αίθριο Πολιτισμού και Εποχής του θεάτρου, θα λειτουργήσει bazaar με δημιουργίες γυναικώ,ν καθώς και έκθεση βιβλίου από γυναίκες συγγραφείς.

Ιστορικό

2013: Τιμήθηκε η σύζυγος του δασκάλου Σπύρου Πρίμπα από το 16ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω ο οποίος έχασε τη ζωή του στην οικοδομή, δουλεύοντας συμπληρωματικά μετά τις περικοπές μισθών του κλάδου του.
2014: Τιμήθηκε η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ζωής Ασπρόπυργου Ματίνα Βαβούλη, η διευθύντρια με την ντουντούκα, χάρη της οποίας τα τσιγγανάκια έπαψαν να είναι αναλφάβητα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται ως εξής:

– 19:30: Προσέλευση κοινού – κέρασμα στο Φουαγιέ
– 20:00: Βράβευση κ.κ. Ανδρούτσου, Προβοπούλου, Παπαδοπούλου
– 20:30: Έναρξη παράστασης «Κουαρτέτο Τσέχωφ» με δωρεάν είσοδο
– 22:30: Λήξη παράστασης – κέρασμα στο Φουαγιέ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2108645400

Θέατρο «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ», Λέσβου 8, Κυψέλη (ύψος Πατησίων 212, στάση Καλλιφρονά)

Μ. Ζ