Μουσική

«Years of the Rabbits» στο Koo koo

Μια under[the]ground opera του Κώστα Δημουλέα, το μουσικό show “Years of the Rabbits” παρουσιάζεται την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στις 22:30 στο Kookoo (Ιάκχου 17, Γκάζι).

Ακροβατώντας μεταξύ κινηματογραφικής ταινίας και ζωντανής μουσικής, προβολής video (3D animation) και φωτισμών, αποτελεί μία πολυδιάστατη εμπειρία που σε μαγνητίζει και σε παρασύρει στη Χώρα των Κουνελιών, που δεν απέχει και πολύ από τη δική σου. Κι εσύ δεν απέχεις πολύ από εκείνα. Στη μακρινή κουνελοχώρα τα μικρά αυτά πλάσματα είναι πεπεισμένα πως ο φόβος, τους προστατεύει από όλα τα δεινά και πιστεύουν στο μότο «καλύτερα με έναν διάβολο που ήδη γνωρίζεις παρά με κάποιον διάβολο που δεν ξέρεις».

Το “Years of the Rabbits” είναι μια σουρεαλιστική μεταφορά της ανθρώπινης φύσης που υποκύπτει στο φόβο και είναι ανίκανη να αντιδράσει, θυμίζοντας περισσότερο εκείνο το μικρό θηλαστικό με τα μεγάλα μυτερά αυτιά, παρά το ανθρώπινο μεγαλείο.

Λιγα λόγια για την παρασταση

Καλώς ήρθες, Roger! Όλα κυλουν ομαλά εδώ στην Κουνελοχώρα, και τα μεγάλα σου χνουδωτά αφτιά ξεκουράζονται στους ώμους σου. Μέχρι που κάποιος ανάβει τους προβολείς στα μάτια σου, Roger, και συ παγώνεις. Και είσαι τόσο παγωμένος που δεν βλέπεις αυτόν τον παράξενο ιό που εξαπλώνεται στον φράχτη, ούτε τους μαύρους κούνελους που μαδάνε τις νεαρές lesbunnies ερωμένες και ξυρίζουν τα κεφάλια τους μήπως βρουν τη χαμένη τους μάτσο αξιοπρέπεια.

Και τώρα τι, Roger; Ονειρεύεσαι πως θα ξεφύγεις από τα Χρόνια των Κουνελιών;

…Ξέρεις κάτι; Καμιά φορά ακόμα και ένα κουνέλι μπορεί να πετάξει…

Συντελεστες

Σύλληψη, μουσική, στίχοι: Κώστας Δημουλέας

3D animation, composition: Δημήτρης Γαλανός

Σκηνοθεσία, φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Τραγούδι, τσέλο: Έλενα Παπαδημητρίου

Πλήκτρα, background electronics: Κώστας Δημουλέας

Σοπράνο σαξόφωνο, effects: Παναγιώτης Ράπτης

Οργάνωση παραγωγής: Νικόλ Δεδούση

Η σειρά φωτογραφιών “Mad Bunny” είναι χορηγία του φωτογράφου Yves Lecoq

info

Κοο Κοο (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 22:30

210 3450930, 6933331003

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 70’