Θέατρο

Το “Blink” του Φίλ Πόρτερ στο Faust

Δύο νέοι στην πρώτη μετεφηβική τους νιότη μετακομίζουν από την επαρχία στη μεγάλη πόλη για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τραύματα, κατοικούν στο ίδιο κτήριο και ξεκινούν μέσω μιας κάμερας- οθόνης ενδοεπικοινωνίας, μια ιδιόρρυθμη κι ανομολόγητη σχέση.

Η ιστορία της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Νότιο Λονδίνο και που ένα ατύχημα στο δρόμο θα τους φέρει πιο κοντά, αναγκάζοντάς τους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, είναι το θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφεται το έργο του Φιλ Πόρτερ “Blink” που ανεβαίνει από τις 10 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Faust, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Η ανικανότητα τους να επικοινωνήσουν, η αναπηρία τους να εκφράσουν την ερωτική τους επιθυμία, και η ανάγκη επιστράτευσης ενός ηλεκτρονικού γκάτζετ ώστε να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον, αν και ούτε αυτό δίνει τη λύση και ουσιαστικά ενισχύει την αποξένωση, όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά συνοψίζουν τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις της εποχής μας, και μιας γενιάς που μεγαλώνει στις χαώδεις και απρόσωπες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα της με απάθεια, ανίκανη  να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο συγγραφέας:

Ο Φιλ Πόρτερ, γεννημένος το 1977, είναι βραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και λιμπρετίστας. Τα έργα του απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό καθώς οι ήρωες τους είναι σχεδόν πάντα νέοι. Το Blink έκανε πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου 2012 στο Traverse Theatre στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο  Soho Theatre στο Λονδίνο. Το 2014 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Brits Off Broadway Festival στην Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Οι συντελεστές:

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου -Πάγκουρελη

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Ηθοποιοί: Παναγιώτα Βιτετζάκη & Θάνος Λέκκας

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Δραματολόγος: Σέβη Ματσακίδου

Καλλιτεχνική σύμβουλος: Ελένη Γκίνη

Κίνηση: Βασίλης Σκαρμούτσος

Ειδικός συνεργάτης: Ειρήνη Ιορδανίδου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου, Μικαέλα Ζώτου

Φροντιστήριο: Βασιλική Τσιλιγκρού

Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης

Δ/vση φωτογραφίας trailer: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Νομικός Συνεργάτης: Δημήτρης Καλοχαιρέτης

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε  «Ο κύβος»

 

Θέατρο Faust – Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα

210 3234095

 

Από 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00 Κυριακή 18:00

 

Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

12 € κανονικό

10 € φοιτητικό

5 € ατέλειες