Δρώμενο Παιδί

Street theater festival ή αλλιώς θέαμα στους δρόμους

Θεατρικές παραστάσεις, τσίρκο, ομάδες χορού και παραστάσεις κουκλοθέατρου πλημμυρίζουν τα πάρκα και τις πλατείες μέχρι το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Όλα αυτά βέβαια στα Γιάννενα, όπου φιλοξενείται για τρίτη συνεχή χρονιά, το Street theater festival, στο οποίο συμμετέχουν, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και αρκετοί τοπικοί δημιουργοί.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζει η νέα παραγωγή, αποκλειστικά για το φεστιβάλ, από την ομάδα σύγχρονου χορού Krama Dance Company. Πρόκειται για μια τοπική ομάδα ανερχόμενων καλλιτεχνών που τα τελευταία χρόνια μετακινούνται μεταξύ Ελλάδος και Βελγίου.

Ομάδα σύγχρονου χορού So Company

Ομάδα σύγχρονου χορού So Company

Στο Street theater festival εμφανίζεται και η ομάδα σύγχρονου χορού So Company (LX/GR) που παρουσιάσει μια παράσταση εμπνευσμένη από τον Πινόκιο. Μόνο που στο ρόλο του Τζεπέτο είναι μια ακορντεονίστα, η οποία ζωντανεύει τη χορεύτρια της.

 

Στους δρόμους των Ιωαννίνων μπορεί επίσης κάποιος να δει κούκλες που παίζουν μουσική και κάνουν ακροβατικά, από το θέατρο μαριονέτας «Ανταμαπανταχού» από τα Βασιλικά της Εύβοιας. Μια από τις παλιότερες ομάδες του είδους, που παρουσιάζει τις παραστάσεις «Της μουσικής τα νήματα» και «Ακροβασίες».

Αφροδίτη Γεωργίου, "Άλφα"

Αφροδίτη Γεωργίου, “Άλφα”

Από κοντά και η ανερχόμενη καλλιτέχνης Αφροδίτη Γεωργίου που παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Άλφα», η οποία βραβεύτηκε το 2012 για την καινοτομία της στην 4η συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών στο φεστιβάλ του Κιλκίς.

Cirko Cachivache

Cirko Cachivache

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης παραστάσεις τσίρκου από τους Pomet και Christian the Unpredictable, καθώς και τον κλόουν Alvaro Ramirez με την πενταμελή ομάδα του Cirko Cachivache.

politheatro

Παρών για άλλη μία φορά και ο τοπικός θίασος «Politheatro» με την παράσταση «Άνευ ουσίας και σημασίας», σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα.