Μουσική

Πικ Νικ Urban Festival: Μια Parenthesis με …τρελές εκπλήξεις

Ανοίγουν για το κοινό το επόμενο τριήμερο οι Αρχαιολογικοί χώροι του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις πολιτών.

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υποδέχεται το κοινό στην Αρχαία Αγορά και του Γαλεριανό ανακτορικό Συγκρότημα, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων παραστατικών και εικαστικών τεχνών με τίτλο “Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης” που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έτσι ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει στην πλατεία για τρεις ημέρες, από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 και ώρα: 19.00 – 23.45 το Πικ Νικ Urban Festival που υλοποιεί η ομάδα Parenthesis με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 28 Αυγούστου 2014 ανοίγουν οι Sailing Tomatoes, μια παρέα παιδικών φίλων, που τους ένωσε η αγάπη τους για τη μουσική και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους δύο δίσκους: τον «Δρόμο» και τον ορχηστρικό «Ψιχαλίζει στα παλιά»

 

 

Ακολουθούν οι “Banksters” (λέξη σύνθετη, που προκύπτει από την συγχώνευση των λέξεων “banker” και “gangster”). Δημιουργήθηκαν το 2009 και δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι …η δόξα και το εύκολο χρήμα, γι αυτό και εμφανίζονται παντού: σε μπαρ, καφενεία, στάδια, γάμους, καταλήψεις, ακόμα και σε παιδικά πάρτυ.

Κάποιοι μουσικολόγοι τους χαρακτηρίζουν βρώμικο neo-rockabilly με ρομαντικά στοιχεία. Άλλοι ερευνητές ωστόσο επιμένουν οτι παίζουν Desperate Rock’n’Roll με punk επιρροές και ηθελημένα κακή τεχνική. Αυτό στο οποίο συμφωνούν πάντως, όσοι τους παρακολουθούν ζωντανά, είναι ότι έχουν άφθονα ψυχολογικά προβλήματα.

 

 

Παραλλήλως στο πλαίσιο του Balkans Beyond Borders Short Film Festival, το οποίο είναι μία από τις δράσεις του οργανισμού Balkans Beyond Borders, με στόχο την ενίσχυση της κινητικότητας των νέων στα Βαλκάνια, θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες: «One line» (3,4’) του Δημήτρη Αργυρίου και Budapest backwards (10.09’) του Jeroen Sebrechts από το Βέλγιο. Η βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «High Fidelity» του Στήβεν Φρήαρς.

Τα υπόλοιπα την Παρασκευή 28 Αυγούστου

Φωτογραφία εξωφύλλου: Πηγή exostispress.gr