Παιδί

«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη», πέρνα από το πάρκο Τρίτση

Ένα καλλιτεχνικό απόγευμα διαμαρτυρίας με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει το Σάββατο 26 Ιουλίου στο Πάρκο Τρίτση η θεατρική ομάδα «Λωτοφάγοι», για να μην παραμείνει «Οδύσεια» το ταξίδι στην Ιθάκη.

Αντιδρώντας στον αποκλεισμό της Ιθάκης, μετά την κατάργηση της κεντρικής ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Κεφαλλονιά – Ιθάκη και την απαξίωση των άλλων γραμμών, κάτοικοι του νησιού του Οδυσσέα και ετεροδημότες στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στο πάρκο Τρίτση (Καφέ “Υπογλυκαιμίες”) και θα τα «πουν» καλλιτεχνικά και … επτανησιακά.

Εκεί οι «Λωτοφάγοι» θα διοργανώσουν το κυνήγι του χαμένου καραβιού, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας θα παρουσιάζεται έκθεση αφίσας εμπνευσμένη από το θέμα της εκδήλωσης και η εικαστικός Μαίρη Ρουκουνάκη θα κάνει πορτρέτα των μικρών και μεγάλων ταξιδευτών που θα συμμετέχουν.

Παρών και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος θα παίρνει τις λέξεις από τις απαντήσεις των παιδιών στο ερώτημα “τι είναι μνήμη;” και θα τις ταξιδεύει στα δικά τους καράβια.

Στις 9:30 το βράδυ ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος θα απαγγείλει την “Ιθάκη” του Κ.Π. Καφάβη και στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Αρσένη για την ομηρική Ιθάκη “Ναιέταω δ’ Ιθάκην”. Η εκδήλωση θα τραβήξει μέχρι αργά με μουσική βραδιά από ρεμπέτικη κομπανία.