Κινηματογράφος

Κολυμπάει στα βαθειά «Το Μικρό Ψάρι»

to mikro psari

Διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ κερδίζει η ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, η οποία φέρει τον διεθνή τίτλο «Stratos».

 

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, η ταινία βραβεύτηκε στο Bildrausch – Basel Filmfestival στην Ελβετία με μνεία της κριτικής επιτροπής για την αφήγηση και την ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη.

Στις 11 Ιουλίου απέσπασε το μεγάλο βραβείο του Med Film Fest στη Ρώμη όπου σύμφωνα με την κριτική επιτροπή τιμήθηκε «μία ταινία η οποία φέρνει στο μυαλό τον Camus, με την αφήγηση της ιστορίας ενός άντρα που αποζητά την ειρήνη αλλά καταλήγει πάντα να πολεμά, που δεν καθοδηγεί τα γεγονότα αλλά αφήνεται σε αυτά, επαναστατώντας μόνο στο τέλος».

“Το Μικρό Ψάρι”προβλήθηκε επίσης πριν από λίγες ημέρες στο τμήμα Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ του Karlovy Vary, ενώ συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του European Film Festival Palic στη Σερβία( 19 – 25 Ιουλίου).

Παράλληλα με τη φεστιβαλική της πορεία η ταινία έχει πετύχει πωλήσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής ενώ αναμένεται σύντομα και συμφωνία με εταιρεία διανομής στις ΗΠΑ.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαρακης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου

 

Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Παπαχατζής, Michael Weber

ExecutiveProducer: Μαρίνα Κωνσταντακοπούλου

Συμπαραγωγοί: Viola Fügen, Ειρήνη Σουγανίδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης

Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Ήχος: Ντίνος Κίττου, William Ed. Franck

Σχεδιασμός Ήχου-Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

 

Παραγωγή: FaliroHouse, Αργοναύτες Α.Ε., MatchFactoryProductions και Γιάννης Οικονομίδης Φιλμς ΛΤΔ

 

Σε συμπαραγωγή με: Feelgood Entertainment Α.Ε., Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΔΤ – ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

 

Μετηνυποστήριξητων Eurimages, Film Und Medien Stifung NRW.

 

World Sales: The Match Factory GmbH