Παιδί

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2014 – μαγικές σβούρες – θέατρο για παιδιά

Το Νησί των Ιπποτών ,τη Ρόδο ,διάλεξε για να ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία ο Ιππότης των Ιπποτών αλλά και των παιδιών ,ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες. Πρόκειται για την παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, σε σκηνοθεσία και διασκευή για παιδιά του Δημήτρη Αδάμη και παραγωγή από τις μαγικές σβούρες.
Τη Δευτέρα στις 16 Ιουνίου, ο Δον Κιχώτης θα συναντήσει τους μικρούς του φίλους στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη» στη Ρόδο ,στις 9:00 το βράδυ….
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας .

 

Μιγκέλ ντε Θερβάντες        

« ΔΟΝ ΚΙΧώΤΗΣ »  

Διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης

Ένας ιππότης για τα παιδιά !

Φέτος  οι μαγικές σβούρες ,ο αγαπημένος θίασος των παιδιών , συμπληρώνουν 10 χρόνια  στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ και το γιορτάζουν  με μια υπέροχη παράσταση, μια μοναδική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη από τους ήρωες του σπουδαίου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας ,του «Δον Κιχώτη».

Η ιστορία μας  εκτυλίσσεται  στην Ισπανία. Ένας  ευγενής που ζει εκεί με την ανιψιά του και τους καλούς του υπηρέτες διαβάζει πολλά βιβλία αλλά ένα  από αυτά του κάνει  ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι το βιβλίο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης». Αμέσως ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πείθει τον εαυτό του ότι ο  Δον Κιχώτης, είναι αυτός ο ίδιος . Αυτό τον οδηγεί  να αναζητήσει τα ίχνη του ήρωά του στο δικό του πια ταξίδι που έχει άπειρες ομοιότητες με το ταξίδι  του Δον Κιχώτη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να « συναντήσουν » τις ιδέες αλλά και τους ήρωες του πασίγνωστου αυτού έργου. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την υψηλή αισθητική και την ποιότητα που διακρίνει τις παραστάσεις μας, στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ( Ελ Γκρέκο ) ,του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων, όπως του Πικάσο, και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών και τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

    

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο -Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά  -Κοστούμια : Μαγικές σβούρες

Επιμέλεια κοστουμιών :Δόμνα Ζαφειροπούλου

Κίνηση-Χορογραφία    :Σταύρος Αποστολάτος

Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια    : Δημήτρης Αδάμης

Φωτισμοί                     : Γιώργος Ανεστόπουλος

Boηθός σκηνοθέτη     : Κωνσταντίνος Παππάς

Παραγωγή                   :  μαγικές σβούρες

 

Παίζουν:

Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης , Πέτρος  Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση,

Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα

 

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες .

 

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Eισιτήριο για ομάδες άνω των 30 ατόμων  και άνεργοι  : 6  ευρώ

 

Πληροφορίες στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988

 

www.magikessvoures.gr

fb : magikes svoures / ΔονΚιχώτης