Μουσική

Στο Φεστιβαλ Τζαζ του Μόντρεαλ οι Imam Baildi

Το γνωστό ελληνικό μουσικό συγκρότημα των αδελφών Φαληρέα Iμάμ Μπαϊλντί θα βρίσκεται στο Μοντρεάλ, στις 28 Ιουνίου, για να παίξει ζωντανά στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρεάλ.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό γκρουπ συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, γεγονός που επιτεύχθηκε λόγω των στενών διμερών πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας-Κεμπέκ.
Το Διεθνές Φεστιβάλ τζαζ του Μοντρεάλ είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ και διεθνούς μουσικής της Βόρειας Αμερικής, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο και τεράστια προβολή.

Η συνταγή του Iμάμ Μπαϊλντί είναι ένας συνδυασμός αγαπημένων γεύσεων που φέρνουν κοντά την Ανατολή με τη Δύση, το παλιό με το καινούριο.

Την ιδέα αυτή μετέφεραν στον κόσμο της μουσικής ο Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας, μαζί με την 8μελή μπάντα τους. Στην κουζίνα τους, η ατμόσφαιρα του παλιού ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού συναντά τα Βαλκανικά πνευστά, ενώ η εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka μπλέκεται με τη νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη.

Οκτώ άτομα επί σκηνής συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, λάτιν ενορχηστρώσεις, χιπ χοπ και σύγχρονα γκρουβς σε μια live συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου.