Κουκλοθέατρο Παιδί

Μια Καμηλοπάρδαλη που χωράει παντού

Με ένα φρέσκο βραβείο στις αποσκευές της, για την εμψύχωση μαριονέττας στο πολωνικό φεστιβάλ Międzynarodowy Festiwal Teatrów Lalek “Katowice Dzieciom” για την “Tabula Rosa”, η ομάδα Hop Signor( Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης), ετοιμάζεται να χωρέσει μια ολόκληρη “Καμηλοπάρδαλη” στο θέατρο

Olvio από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

H “Καμηλοπάρδαλη” είναι μια παράσταση με επιτραπέζιες κούκλες, και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Ένας κουμπαράς σε σχήμα καμηλοπάρδαλης ζωντανεύει στη φαντασία ενός παιδιού κι ενός ενήλικα. Μπορεί ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα; Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και τις επιθυμίες των ηρώων ; Κούκλες και κουκλοπαίκτες ταξιδεύουν προς έναν κόσμο, όπου η ζωή φανερώνεται σε οτιδήποτε μας ξυπνά τις αισθήσεις και γεννά συναισθήματα. Μια ιστορία για την αγάπη και τη φιλία ανάμεσα σε αστεία και τρυφερά πλάσματα.

ΚΑΜΗΛΟ

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Hop Signor έχει δώσει παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα, πολιτιστικούς χώρους και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η προηγούμενη δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και νεανικού κοινού. Το Νοέμβρη του 2014 βραβεύτηκε με το “Award for ingenuity and refinement” στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο Βουκουρέστι, το Μάη του 2015 με το “Prize for theatre poetics” στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Σουμπότιτσα στη Σερβία.

Η “Καμηλοπάρδαλη” έχει την πρεμιέρα της στις 22 Νοέμβρη (στις 5 το απόγευμα) και για τέσσερις Κυριακές στο θέατρο OLVIO ενώ η διεθνής της πρεμιέρα είναι στις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Reims Scènes d’Europe στη Γαλλία.
Συντελεστές:

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Michel Villée
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σχεδιασμού φωτισμών: Μαριάντζελα Σεφεριάν
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Σκαμνάκης
Παίζουν: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης
Διάρκεια: 60