Όπερα

Τα σχέδια του Γιάννη Κόκκου για τον Οθέλλο

Ο δημοφιλής Οθέλλος, το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι, παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε νέα σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, ο οποίος επιχειρεί μια βαθιά ψυχολογική ανάγνωση του έργου.

+θ+α+Χ+δ+δ+θ+μ - +μ+π+Χ+Φ+β+θ +μ+γ+Ω+ζ+β+γ+θ+ξ - +Υ+β+Σ+ζ+ζ+Ω+μ +γ+θ+γ+γ+θ+μ-26

 

Η συγκλονιστική όπερα του Βέρντι ακολουθεί την αφήγηση του ομώνυμου σαιξπηρικού έργου, αποδίδοντας την ιστορία του πρωταγωνιστικού ήρωα με μουσική εκρηκτικής δύναμης και υποδειγματική οικονομία εκφραστικών μέσων: μία και μόνον μουσική φράση αρκεί προκειμένου να σκιαγραφήσει τον ηρωισμό και την εκρηκτική δύναμη του Οθέλλου, το άσβεστο μίσος του Ιάγου, την αγνότητα και την καλοπιστία της Δυσδαιμόνας.

 

 

Λίγα μουσικά μέτρα αποδίδουν με τρομακτική δύναμη την καταιγίδα που μαίνεται στη θάλασσα, ταυτόχρονα και στην ψυχή του κεντρικού ήρωα που θα καταποντιστεί από το βάθρο της δόξας του, παραδομένος στο ένστικτο της ζήλειας του.

 

+θ+α+Χ+δ+δ+θ+μ - +μ+π+Χ+Φ+β+θ +μ+γ+Ω+ζ+β+γ+θ+ξ - +Υ+β+Σ+ζ+ζ+Ω+μ +γ+θ+γ+γ+θ+μ-25O Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι είναι η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή όπερας της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Κόκκου.
Στις 27, 29, 30, 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο.