Θέατρο

«Η Μεγάλη Χίμαιρα» είναι εδώ. Δείτε φωτογραφίες

χιμαιρα κατάστρωμα

Είναι σίγουρα μια υπερπαραγωγή και από τις παραστάσεις που θα συζητηθούν τη φετινή θεατρική σεζόν.  Ο λόγος για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση που κάνει την πρεμιέρα της τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260.

Από τις λίγες φορές που ένα μυθιστόρημα και μάλιστα πολυδιαβασμένο ανεβαίνει σε θεατρική σκηνή, με μια ιδιαίτερη ματιά από τον σκηνοθέτη, αλλά και με μια φόρτιση συναισθηματική, η οποία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για αυτόν (τον Δημήτρη Τάρλοου) που επιχειρεί το εγχείρημα. Η συγγενική σχέση του σκηνοθέτη με τον συγγραφέα παππού του, το ό, τι τον υποδύεται στη σκηνή, ακόμα και η εμφανέστατη φυσιογνωμική ομοιότητά τους, προκαλεί πρόσθετες προσδοκίες στη θεατρική κοινότητα και το κοινό.

 

χιμαιρα χορος

«Στην παράσταση, το θέατρο συνδιαλέγεται με την τέχνη του κινηματογράφου. Οι δύσκολες σχέσεις των ανθρώπων, οι πράξεις και τα πάθη τους γίνονται εικόνες του πραγματικού και θραύσματα ονείρου. Η γυναικεία ματιά και η ανδρική επιθυμία φωτίζουν αποκαλυπτικά τη διαχρονική αμφιθυμία που χαρακτηρίζει τη σχέση της Δύσης με την Ανατολή. Τη σχέση μας με το ονειρικό Άλλο», αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών. Αυτή η συνδιαλλαγή της παράστασης με τον κινηματογράφο είναι εμφανής και στις φωτογραφίες της Εύης Φυλακτού από τη γενική πρόβα.

 

χιμαιρα1

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση ανεβαίνει σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014. Η παράσταση θα παρουσιάζεται το χειμώνα στο θέατρο Πορεία.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σκηνικά – Κουστούμια Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική Κατερίνα Πολέμη

Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης Ζωή Χατζηαντωνίου

Σκηνοθεσία κινηματογραφικού μέρους Χρήστος Δήμας

Βοηθοί σκηνοθέτη Άννα Πασπαράκη, Δήμητρα Κουτσοκώστα

 

χιμαιρα 2

Διανομή

ΜΑΡΙΝΑ Αλεξάνδρα Αϊδίνη

ΓΙΑΝΝΗΣ Νίκος Ψαρράς

ΜΗΝΑΣ Όμηρος Πουλάκης

ΡΕΪΖΑΙΝΑ Σοφία Σεϊρλή

ΛΙΛΗ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑ ΠΟΡΝΗ Ηλιάνα Μαυρομάτη

ΑΝΝΟΥΛΑ Κατερίνα Αποστολοπούλου, Βασιλική Σταυροπούλου

ΑΝΝΕΖΙΩ Αλίκη Αλεξανδράκη

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Δημήτρης Τάρλοου

 

ψαρας τελος

 

info

Θέατρο Πορεία – Δημήτρης Τάρλοου

Η μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση

14-17 Ιουλίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Η

 

Βαγγέλης Σαρακινός