Όπερα

Συναυλία Γαλλικής Όπερας στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτουτου

Μια μοναδική συναυλία στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα 31, θα δώσουν Mονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Με θέα την Ακρόπολη, έργα-ορόσημα της γαλλικής λυρικής παράδοσης θα ερμηνευθούν από τους καταξιωμένους Μονωδούς της ΕΛΣ, Ελένη Βουδουράκη, Βασιλική Καραγιάννη και Δημήτρη Κασιούμη.

Αποσπάσματα από διάσημες γαλλικές όπερες -αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου, όπως ο Φάουστ του Σαρλ Γκουνό, η θρυλική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, ο αισθαντικός Βέρθερος του Ζυλ Μασνέ, η «εξωτική» Λακμέ του Λεό Ντελίμπ, η βιβλική όπερα Σαμψών και Δαλιδά του Καμίγ Σαιν-Σανς, ο συγκλονιστικός Άμλετ του Αμπρουάζ Τομά και άλλων σπουδαίων συνθετών θα επιβεβαιώσουν ξανά το λόγο για τον οποίο οι Γάλλοι συνθέτες δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της λυρικής δημιουργίας.

Άλλωστε η Όπερα του Παρισιού υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο της οπερατικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο: είναι χαρακτηριστικό πως οι σημαντικότεροι Ιταλοί συνθέτες αναγνωρίζονταν διεθνώς όταν τα έργα τους παίζονταν στην όπερα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τους Μονωδούς της ΕΛΣ συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

Συναυλία Γαλλικής Όπερας

Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου

Συμμετέχουν:

Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος

Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος

Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος

Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου

 

Ώρα έναρξης: 20.30

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η συναυλία θα αναμεταδίδεται ζωντανά, σε οθόνη, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα, τηλ.: 210 3398600)