Όπερα

Σάρωσαν οι Νοτιοκορεάτες στα Βραβεία Μαρία Κάλλας

Με την απονομή των βραβείων, σε εκδήλωση που έγινε στο Θέατρο Ολύμπια ολοκληρώθηκε το 38ο Διεθνές Grand Prix Μaria Κάλλας- Όπερα.

Οι οκτώ φιναλίστ του διαγωνισμού τραγούδησαν το πρόγραμμα που είχε επιλεγεί για τον καθένα από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή, με τη συνοδεία της Ορχήστρας της ΕΛΣ υπό τη Διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Μετά τη μυστική ψηφοφορία, τα βραβεία έδωσαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, με την υποστήριξη της Λιλιάνας Μονταρσόλο, που έχει προσωπικά αθλοθετήσει Βραβείο καλύτερου Μπάσου στο όνομα του συζύγου της και της Γενικής Γραμματέως του Ατενέουμ και συνιδρύτριας του Διαγωνισμού Άννας Κουκουράκη.

 

38o Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας

Στις Γυναίκες δόθηκαν τα βραβεία: Το Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας στην Λουντμίλλα Μιράντα Μπαουερφέλντ, υψίφωνο από την Βραζιλία. Το 2ο Βραβείο στην Έουν-Κιόνγκ Λιμ, μέτζο σοπράνο από την Νότια Κορέα και το 3ο Βραβείο στην Αικατερίνη (Νίνα) Κουφοχρήστου υψίφωνο από την Ελλάδα. Εύφημος μνεία δόθηκε στις Άννα Στυλιανάκη υψίφωνο και Ιουλία Σούρντου επίσης υψίφωνο από την Ρουμανία.

Στους Άνδρες τα βραβεία μοιράστηκαν : Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας και Ειδικό Βραβείο Πάολο Μονταρσόλο στον Τζισανγκ Ριου μπάσσο από τη Ν. Κορέα. 2ο Βραβείο στον Κιουμπονγκ Λη βαρύτονο από την Ν. Κορέα και 3ο βραβείο στον Γιόχαν Κιμ τενόρο, επίσης από την Ν. Κορέα

Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι Σέριλ Στιούντερ, Πρόεδρος, Μαρτίνα Αρρόγιο, Κρίστιαν Κάρλστεντ, Ντέιμ Γκουίνεθ Τζόουνς, Πήτερ Κάτονα, Μύρων Μιχαηλίδης, Μίλτος Λογιάδης, Σέριλ Μιλνς και Γκυ Μονταβόν.