Όπερα

Άριες στο Φουαγιέ της Λυρικής

Με ένα γκαλά Όπερας αρχίζει σήμερα, Κυριακή 26 Οκτωβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή, τον φετινό κύκλο των επιτυχημένων εκδηλώσεων «Απογεύματα στο φουαγέ», δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου.

Με σημείο εκκίνησης την όπερα και την οπερέτα και καταληκτικούς σταθμούς τη μουσική δωματίου και τα μικρά σύνολα, ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων συνεχίζει την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων και ανοίγεται σε μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα ποικίλων μουσικών ιδιωμάτων και ειδών, με τη συνδρομή σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015, οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται την πρώτη και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, στις 6μμ στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, με γενική είσοδο στα €5.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα, Κυριακή 26 Οκτωβρίου, με ένα μεγάλο Γκαλά Όπερας με Μονωδούς της ΕΛΣ που συμμετέχουν στις φετινές παραγωγές του θεάτρου.

Αποσπάσματα από έργα Βέρντι, Μασνέ, Μπερλιόζ, Μπιζέ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Όφενμπαχ κ.ά. θα γοητεύσουν το κοινό με αγαπημένες, όσο και δημοφιλείς άριες από εμβληματικές όπερες του ρεπερτορίου, όπως Η δύναμη του πεπρωμένου, Βέρθερος, Αΐντα, Μάκβεθ, Το ελιξίριο του έρωτα, Τα παραμύθια του Χόφμαν κ.ά.

Συμμετέχουν: Σοφία Μητροπούλου (υψίφωνος), Ειρήνη Τσιρακίδου (μεσόφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Πέτρος Σαλάτας (βαρύτονος) Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Στο πιάνο, ο Φρίξος Μόρτζος.

Πληροφορίες

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια

Ώρα έναρξης: 18.00

Γενική είσοδος: €5