Κουκλοθέατρο

Της μουσικής…τα νήματα από τους ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Το Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, που δεν είναι άλλοι, από τους αγαπημένους μικρών και μεγάλων, Νίκο Τόμπρο και Ελένη Παναγιώτου, παρουσιάζει το Σάββατο 8 Noεμβρίου στις 6.00 μ.μ, στο «Αυγό» της οδού Bαλαωρίτου 4 – 8ος όροφος στη

Θεσσαλονίκη, την παράσταση «Της μουσικής …τα νήματα».  Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια, αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες.  Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από μέρη του κόσμου.

 

ανταμα 4
Πρωταγωνιστές της παράστασης, ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές , ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος << The Strings >> , ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country.

 

ανταμα 5

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε 17 διεθνή φεστιβάλ από την Τενερίφη, έως την Αφρική και την Κορέα. Έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Ελλάδα, σε σχολεία, θέατρα, bar και μουσικές σκηνές.

Οι μαριονέτες, που παίζονται σε μαύρο φόντο, είναι κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό και κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση.

 

ανταμα2

Σύλληψη-σκηνοθεσία, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας: Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ (Νίκος Τόμπρος – Ελένη Παναγιώτου)