Κουκλοθέατρο

Ο Πουλτσινέλα που νικάει τον χρόνο

Ο Πουλτσινέλα θα κάνει καντάδα στην αρραβωνιαστικιά του, αλλά ένα σκυλί του επιτίθεται να τον δαγκώσει. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου προκειμένου – όπως λέει – να τον σώσει από το στόμα του σκύλου, επιμένει ο Πουλτσινέλα να τον πληρώσει.

Ο Πουλτσινέλα τον πληρώνει με γροθιές και μπουνιές, συλλαμβάνεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε θάνατο δι’ απαγχονισμού. Θα είναι σε θέση να σώσει τον εαυτό του και να παντρευτεί την Τερεσίνα του;

Η απάντηση θα δοθεί από τον Μπρούνο Λεόνε στις 7.00 μ.μ το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

poulcinella

Ο Πουλτσινέλα είναι ο άνδρας του δρόμου που καταφέρνει και ξεφεύγει από το θάνατο, διασκεδάζει με την εξουσία και την αλαζονεία της, ακόμη και αν δείχνει να φοβάται.

Ο κουκλοπαίχτης Μπρούνο Λεόνε έμαθε την τέχνη της γαντόκουκλας από τον Nunzio Zampella, τον τελευταίο από τους «guarattelle» δασκάλους της Νάπολης, και έτσι διασώθηκε μια παράδοση που οι ρίζες της πηγαίνουν πίσω στους μεσαιωνικούς ηθοποιούς των δρόμων και στους ακροβάτες. Η τέχνη της «Guarattelle» οφείλει τη ζωτικότητά της στην ικανότητα των κουκλοπαιχτών να παντρεύουν τη μνήμη με τα πρόσφατα συμβάντα. Ο Πουλτσινέλα, πάντα στη σκηνή στα δεξιά του κουκλοπαίχτη, νικάει το χρόνο με τη μαγική φωνή του και το μυστικό όργανο, την «pivetta»