Καμπαρέ

Οι Opera Chaotique κάθε Δευτέρα στο Faust

Με μια καινούργια παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ και τίτλο «Bukowski: ποιήματα ενός πορνόγερου-Ιστορίες για φθηνά ποτά, ανήθικα θηλυκά, μοναχικές καρδιές και ξεφτισμένα όνειρα», οι Opera Chaotique επιστρέφουν κάθε Δευτέρα βράδυ στο Faust.  Η παράσταση είναι βασισμένη στο νέο τους άλμπουμ

“Bukowski: Poems of a Dirty Old Man”. Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του κακού παιδιού της διανόησης Charles Bukowski, οι OperaChaotique, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με άξονα τον σαγηνευτικά άσωτο βίο του. Κάθε Δευτέρα βρίσκονται στη σκηνή του Faust με καινούργια και παλιά δικά τους τραγούδια, πειραγμένες διασκευές από Tom Waits μέχρι Tiger Lillies και τις απολαυστικά σουρεαλιστικές ιστορίες τους. Μαζί τους ο τσελίστας Σταύρος Παργινός, η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη καθώς και καλεσμένοι έκπληξη.

οπερα χαοτικ 2

Με ανατρεπτικό χιούμορ, σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique καταπατούν επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ

οπερα χαοτικ 3

Δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Tenorman (κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα) στα φωνητικά και το πιάνο και τον Voodoo Drummer (κατά κοσμον Χρήστο Κουτσογιάννη) στα ντραμς και τα κρουστά. Το συγκρότημα αριθμεί πολλές εμφανίσεις σε σημαντικά venues όπως το White Trash του Βερολίνου, το Theaterhaus της Στουτγκάρδης, το Harlem Jazz Club της Βαρκελώνης, το Backstage Club της Αγίας Πετρούπολης και το Secret Garden Party του Ηνωμένου Βασιλείου.

οπερα χαοτικ 4

Στις δύο δισκογραφικές τους δουλειές συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως ο Bob Brozman, ο Bleine Reininger των Tuxedomoon, ο θρυλικός μπλουζίστας Lousiana Red και ο εκκεντρικός frontman των Tiger Lillies Martyn Jacques.