Αφήγηση

Η Ωραία Αθωκουτάλα στην Πλατεία Ασωμάτων

Αθωκουτάλα, από την λέξη άθως που σημαίνει στάχτη, είναι η κρητική παραλλαγή της Σταχτοπούτας που αντλεί υλικό από τα περήφανα Αστερούσια Όρη και δη τα Καπετανιανά, ιδιαίτερη πατρίδα του λαογράφου- συγγραφέα Γεώργιου του Γρηγορίου Σταματάκη , ο οποίος είχε την τύχη να ακούσει το παραμύθι από τη γιαγιά του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και να το καταγράψει διατηρώντας -στο ακέραιο- τη ντοπιολαλιά, το σκοτάδι και τα “πρεπά” μιας αλλοτινής εποχής. Το παραμύθι παρουσιάζεται στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, την  Κυριακή 19 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. (απογευματινή) και 9:30μ.μ. (βραδινή),  οδός Αγίων Ασωμάτων 6 – Θησείο, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού – στάση «Θησείο».

Η Ωραία Αθωκουτάλα παντρεύτηκε το Ωραίο βασιλόπουλο και βγάλανε Ωραίες νυφικές φωτογραφίες. Εδώσανε από μια σ΄όλα τα σπίτια της χώρας και οι νοικοκεράδες τη κρεμάσανε στο καλύτερο σημείο του σπιτιού. Ίδια στο πετρογκαζι αποπάνω!

Ομάδα ΠΡΟΤΑΣΗ.
Σκηνοθεσία: Δημ. Φοινίτσης
Αφήγηση: Ελένη Στρατάκη
Μουσική: Κωστής Μακάκης

*Στην εικόνα η ωραία νυφική φωτογραφία του ζεύγους όπως την απέδωσε ο Ιλαρίωνας (τότε Μιχάλης) Σταματάκης και δημοσιεύτηκε μαζί με το παραμύθι στο Κρητικό Πανόραμα.