Θέατρο

«Η Κυρία της Νύχτας» του Μαρή από την Φρόσω Λύτρα

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Η κυρία της νύχτας» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα από 22 Ιουνίου στο Gazarte Theater, Βουτάδων 16, στο Γκάζι.

Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ.  Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

13344797_206793189714741_2810851942511144990_n

Η ατμόσφαιρα του έργου είναι κατασκευασμένη με τα υλικά του film noir και σχεδιάζεται να στηθεί σαν ένα αυθεντικό  σκοτεινό και noir theater που συναντά τον κινηματογράφο.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης.

Στους εσωτερικούς χώρους του οικήματος δέκα εικαστικοί θα παρουσιάσουν έργα τους απόλυτα εναρμονισμένα στην ατμόσφαιρα του έργου, δημιουργώντας ένα παράλληλο εικαστικό γεγονός.

KYRIA-THS-NYXTAS

Παραγωγή : Ομάδα naan

Διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος

Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λίνα Σακά, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μελέτης Γεωργιάδης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.

Τραγουδά η Μαριλού Κατσαφάδου.

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Αλέξης Φουσέκης.  

Εικαστικοί καλλιτέχνες:  Βασίλης Πέρρος, Έλενα Παπαδημητρίου, Εύα Νάθενα, Τάσος Λιακόπουλος, Έφη Σκαρβελάκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μανόλης Παντελιδάκης, Μαρίνα Μαργέλου.

 

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρκέλα Τζαχρήστα

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίνα Μαργέλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Έβελυν Τρύφων

Χειριστής ήχου: Ηρακλής Γεωργιάδης

Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Λαζαρίδης

 

Παραστάσεις:

Από 22 Ιουνίου έως τέλος Ιουλίου

Ώρα  έναρξης: 21:45                                      Διάρκεια: 80΄

 

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 210 3460347

Διεύθυνση:  Gazarte Theater, Βουτάδων 16, στάση Μετρό Κεραμεικός