Βιβλίο

«Το μάτι του ψαριού» της Λένας Κιτσοπούλου

Το νέο βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου «Το μάτι του ψαριού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, παρουσιάζεται την Τρίτη, 2 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, επί της οδού Πανεπιστημίου 12.

Με την Κιτσοπούλου συνομιλεί η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου και αποσπάσματα διαβάζουν ο Νίκος Καραθάνος και η Λυδία Φωτοπούλου.

Οι ήρωες αυτών των ιστοριών, με αφορμή τη ματαιότητα της ζωής, η οποία κάθε λίγο και λιγάκι μας παρενοχλεί όλους, θα τρελαθούν• από τη φυσική τρέλα που κατακλύζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Θα μοιάζουν κανονικοί, θα ζούνε δίπλα μας, θα κόβουνε βασιλόπιτες, θα πετάνε χαρταετούς, θα ερωτεύονται, θα τρώνε σουφλέ σοκολάτας, θα έχουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, τις φυσιολογικές δουλειές τους, θα έχουνε μέχρι και αγάπη, συμπόνια, δοτικότητα, ελπίδα, όνειρα. Θα τα έχουνε όλα. Όμως όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν αναγκαστούν να γίνουν θύματα της απώλειας, της ματαίωσης, του θανάτου και της αναπόφευκτης μοίρας τους, τότε θα βρεθούν μέσα στις σκοτεινές τρύπες των πατρικών τους σπιτιών και θα αντισταθούν με τον τρόπο που μάθανε.
Το μάτι του ψαριού, το μάτι του συγγραφέα, το μάτι του γείτονα, απλώς θα παρακολουθεί και θα καταγράφει. Καμιά φορά θα δακρύζει, αλλά δεν θα μπορεί να βοηθήσει.

 

mati-tou-psa