Βιβλίο

George Pelecanos: Ένας «ελεύθερος σκοπευτής» στη Στέγη

O «μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αμερική», όπως τον έχει αποκαλέσει ο Stephen King, αποκαλύπτει τη σχέση του με την Ελλάδα, τα βιβλία του και τους αδικημένους ήρωές του,

σε μια συζήτηση με τη Μαριλένα Αστραπέλλου, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στη Στέγη.

Εκτός από συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων όμως ο Τζορτζ Πελεκάνος είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών ανεξάρτητου κινηματογράφου, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μία από τις καλύτερες σειρές που έχει βγάλει η αμερικανική τηλεόραση, το The Wire, καθώς έχει διατελέσει παραγωγός και σεναριογράφος σε επεισόδια της σειράς.

Γεννημένος στην Ουάσινγκτον το 1957 από Έλληνες γονείς, ο Πελεκάνος δεν έχασε ποτέ του την επαφή με την καταγωγή του, όπως μαρτυρούν τα ονόματα και η ιδιοσυγκρασία ηρώων που εμφανίζονται στα μπεστ-σέλερ βιβλία του. Από τον Ντιμίτρι Καράς στον Νικ Στεφάνος και τον Σπίρο Λούκας, ο 57χρονος συγγραφέας κινείται σταθερά στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας πόλης του και κοιτάζει κατάματα το λιγότερο φωτογενές πρόσωπό της.

Στη συζήτηση με τη Μαριλένα Αστραπέλλου ο George Pelecanos θα μιλήσει και για την Αμερική που σκιαγραφεί μέσα από τα βιβλία και τα σενάριά του. Εκεί δηλαδή όπου κατοικούν οι απόκληροι, οι κακότυχοι και οι αδικημένοι μιας κοινωνίας η οποία τελικά μάλλον δεν μοιράζει το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» τόσο ακριβοδίκαια.

Info

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Μικρή Σκηνή | 19:00

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr