Κινηματογράφος

Τέσσερα βραβευμένα ντοκιμαντέρ στην Αλκυονίδα

Με την προβολή τεσσάρων από τα ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν στο AegeanDocs 2014 συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου το ειδικό αφιέρωμα της Αλκυονίδας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα των προβολών

ΤΗΕ MULBERRY HOUSE της Sara Ishaq, Συρία

Υποψηφιότητα για τo βραβείο καλύτερης πολιτικής ταινίας στο AegeanDocs 2014

Η ιστορία: 

 

TheMulberryHouse-Trailer+ from PROACTION FILM on Vimeo.

Η Σάρα,  όταν ήταν έφηβη στα 17, αποφάσισε ν’ αφήσει τον πατέρα της και την καταπιεστική κοινωνία της Υεμένης, και να μετακομίσει στην Σκωτία για να μείνει με την μητέρα της. Δέκα χρόνια αργότερα η Σάρα θα γυρίσει στην Υεμένη, άλλος άνθρωπος, και θα επανασυνδεθεί με την κουλτούρα της πατρίδας των παιδικών της χρόνων… που όμως τώρα είναι στα πρόθυρα μιας επανάστασης.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, 20.30

STEICY της Ελλης Χατζηχαραλάμπους, Ελλάδα

Τιμητική διάκριση Νέου Δημιουργού ντοκιμαντέρ στο AegeanDocs 2014

Η ιστορία: 

Steicy (trailer) from Lara Christen on Vimeo.

Η ταινία είναι ένα πορτρέτο της Steicy, μιας γυναίκας, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η Steicy έχει μια καντίνα, αλλά επίσης κάνει οποιαδήποτε άλλη εργασία για να συμπληρώσει το μεροκάματο. Από την άλλη πλευρά όμως η Steicy, βρίσκει χρόνο και διάθεση να συμμετέχει ως ακτιβίστρια σε διάφορες οργανώσεις, αλλά και να παρακολουθεί βραδιές ποίησης. Ωστόσο , αν κάτι τη γεμίζει πραγματικά είναι μια βόλτα στην εξοχή με τα δύο κατοικίδια ζώα της.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, 21.40

 

ΑΛΛΗΛΟΥΙΑτης Angelique Muller, Μάλτα

Υποψηφιότητα για τo βραβείο Νέου Δημιουργού Ντοκιμαντέρ στο AegeanDocs 2014

Η ιστορία:

Hallelujah from Angelique Muller on Vimeo.

Σήμερα, ο Clayton, αισθάνεται ειρηνικά με την θρησκεία του, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Χθες, ο Clayton ήθελε να πεθάνει. Ο Clayton είναι από την Μάλτα, είναι γκέι και καθολικός. Αύριο ο Clayton θα είναι σε θέση να παντρευτεί Χριστιανό και να υιοθετήσουν ένα παιδί. Αλληλούϊα!

ΠΡΟΒΟΛΗ: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, 22.15

SANDRA AND THE TALKING TREES της Miia Tervo, Φινλανδία

Υποψηφιότητα για το βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Ταινίας στο AegeanDocs 2014

Η ιστορία: Το “Santra and the Talking Trees (Σάντρα και τα Δέντρα που Μιλούν)” είναι μια ταινία για την λήθη και την μνήμη του εαυτού και του παρελθόντος – είναι μια ταινία για την κατάσταση του να είσαι άστεγος και για την έννοια του σπιτιού, της οικογένειας – και ένα έργο για την μοναξιά και την ανακάλυψη της αγάπης.

ΠΡΟΒΟΛΗ: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, 22.30

info
ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Τηλ.210 8220008: 210 8220023 , 210-8220076