Θέατρο

“Τρωάδες” για τα 30 χρόνια του Κεφαλληνίας

Τα τριάντα χρόνια ακμαίας θεατρικής διαδρομής γιορτάζει τον προσεχή χειμώνα το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, παρουσιάζοντας τις “Τρωάδες” σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη η οποία είχε σκηνοθετήσει το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» στην έναρξη λειτουργίας του θεάτρου.

Ήταν τότε που η Μπέττυ Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά τη Ρούλα Πατεράκη από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, να συνεργαστούν για το ξεκίνημα μιας γεμάτης δημιουργία θεατρικής πορείας, θεατρικών καταθέσεων και συνεργασιών με σκηνοθέτες, μεταφραστές κι ηθοποιούς.

Μπέττυ Αρβανίτη και Ρούλα Πατεράκη ξανασυναντώνται στην σκηνή ανεβάζοντας ένα έργο που έχει ως αφετηρία τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη και αναπτύσσεται σε σύγχρονα θέματα αναφορικά με τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του.

Τη δραματουργία έχει αναλάβει η σκηνοθέτις, βασισμένη στη μετάφραση της Έλσας Αδριανού «Τρωάδες».

_ELG1400-2

Πρωταγωνιστούν οι: Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άννα Κουτσαφτίκη, Τασία Σοφιανίδου, Νίκος Αρβανίτης, Δημήτρης Παπανικολάου κ.α.

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Moυσική: Aγγελος Τριανταφύλλου

Η πρεμιέρα των Τρωάδων προγραμματίζεται για τον προσεχή Νοέμβριο και θα συνδυαστεί με την έκδοση ενός λευκώματος για τα 30 χρόνια δημιουργικής πορείας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.