Θέατρο

“Το Κτήνος στο Φεγγάρι” στην Πέτρα

Η θεατρική παράσταση «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξη Σαριγιάν και μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου, από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν», στο Θέατρο Πέτρας (σκηνή “Πήτερ Μπρουκ”) την Κυριακή 17 Ιουλίου  στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Μέσα απο το πρίσμα της καθημερινότητας ενός ζευγαριού Αρμενίων της Αμερικής του 1921, ο Καλινόσκι μας μεταφέρει τη φρίκη και τη κτηνωδία που βάραιναν τους ανθρώπους που γλίτωσαν απο την γενοκτονία των Αρμενίων.
Η φρίκη του παρελθόντος και η ελπίδα του μέλλοντος ζυγίζονται καθημερινά στο παρόν. Μα είναι τελικά αρκετή μια ελπίδα για να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος;

Σκηνοθεσία: Αλέξης Σαριγιάν
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Αναΐς Καζαντζιάν
Μουσική: Χάικ Γιαζιτζιάν

Παίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του σωματείου “Χαμασκαϊν”:
• Σέρκο Μινασιάν
• Σάρα Μισσακιάν
• Αγκόπ Μπαρσαμιάν
• Σαντ Ταβιτιάν

Το Σωματείο «Χαμαζκαΐν», είναι το ελληνικό παράρτημα ενός Διεθνούς Σωματείου με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της αρμενικής ταυτότητας των μελών και ταυτόχρονα τη διάδοση του πολιτισμού και των παραδόσεών μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια, όπου και δραστηριοποιείται.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρία τμήματα στην Ελλάδα εξίσου δραστήρια: το χορευτικό, το θεατρικό και το χορωδιακό, στελεχωμένα όλα από εθελοντές, ερασιτέχνες και μη, καλλιτέχνες αρμενικής καταγωγής.