Θέατρο Μουσική

Συναυλία και θέατρο μαζί «Στο ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα»

«Στο ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα» θα συμπαρασυρθούμε, θα συνταξιδέψουμε, θα συμβιώσουμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να σας μιλήσουμε για την εμπειρία του να μοιραστεί κανείς την αθωότητα και να τη ζήσει ξανά», σημειώνουν για μια ξεχωριστή παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα 23 & 30 Μαρτίου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης και ο τραγουδοποιός Βασίλης Γισδάκης. «Η παράστασή μας  είναι μια τέτοια εμπειρία. Συναυλία αλλά και θέατρο, παραμύθι για μεγάλους, με τραγούδια που το καθένα είναι ούτως ή άλλως μια αυτόνομη ιστορία».

Η παράσταση είναι βασισμένη στην εξαιρετική νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ που φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια  από τη δημοσίευσή της μέσα στον πόλεμο. «Η δουλειά του Εξυπερύ ήταν να μεταφέρει γράμματα με το αεροπλάνο του, έφερνε μηνύματα δηλαδή από τον αέρα, όπως ακριβώς κάνει ο τραγουδιστής μέσα από τα τραγούδια του!», υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης.

«Ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, αφηγείται την πιο όμορφη ιστορία του κόσμου,  που γίνεται δική μας. Η ιστορία του ταξιδιού που παραμένει για τον καθένα μας ένα  πολυπόθητο και άφθαστο όνειρο. Ένα ταξίδι που γίνεται τραγούδι», προσθέτει.

Θα ακουσθούν τραγούδια από τον Μάνο Χατζιδάκι έως τους Beatles και από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Θάνο Μικρούτσικο έως τον Kurt Weill ,  τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Διονύση Σαββόπουλο.

Θα ακουσθούν επίσης παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια από νεότερους δημιουργούς που συνθέτουν μια αφήγηση έκπληξη.

Ταυτότητα

Στην ενορχήστρωση και τα πλήκτρα ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, στις κιθάρες, το βιολί και το μαντολίνο ο Αλέξανδρος Δεσποτίδης και στα τύμπανα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Το video art  επιμελείται ο Άρης Βέβης.

Παρασκευή 23 και 30 Μαρτίου 2018

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος από τον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

[email protected]

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος σε τραπέζι: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί