Θέατρο

«Στην τάξη της κυρίας Μαργαρίτας»

Αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, η Κυρία Μαργαρίτα «ανοίγει» στο θεατρόφιλο κοινό την Παλαιά Τάξη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα και παίρνει τη θέση της στην έδρα

παραδίδοντας ένα σπάνιο μάθημα ζωής.

Η κα Μαργαρίτα εισβάλει στην τάξη και από ανθρωπάκι μεταμορφώνεται σε τέρας. Η εξουσία που της δίνει η έδρα την οδηγεί σε αυταρχικές συμπεριφορές. Προσπαθώντας η ίδια να σταθεί όρθια και να ισορροπήσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών της αποκαλύπτει, άθελά της, την παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος ως απόρροια σειράς λανθασμένων «συνταγών» αλλά και της πίεσης που δέχεται η ίδια από την κοινωνία και τους ανωτέρους της. Κωμικοτραγική φιγούρα που, όμως, αγωνιά και νοιάζεται για το μέλλον των νέων, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να τους προειδοποιήσει για όσα θλιβερά έπονται. Από τη βέργα στην …αξιολόγηση, η παράσταση διατρέχει την προβληματική αντιμετώπιση της πολιτείας στο πιο ευαίσθητο κομμάτι, αυτό της παιδείας.

σσσσσσσσσσσσσσσσσσ

Πολιτικό θέατρο, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Ρομπέρτο Ατάυντε «Apareceu a Margarida» (1971), απολύτως επικαιροποιημένο στην ελληνική πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργία: Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία: Ελισάβετ Σταυρίδου
Κοστούμι: Άντζυ Πυκνάδα
Φωτογραφίες: Αντώνης Μωραϊτάκης
Σχεδιασμός αφίσας: Κατερίνα Ρουκά
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23 – Πλάκα)
Παραστάσεις: Σάββατο 9μ.μ., Κυριακή 7μ.μ., Δευτέρα 9μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103250341
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω περιορισμένης χωρητικότητας

ψψψψψψψψψψψ

Η παράσταση δεν προτείνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών