Θέατρο

Στην «Κοιλάδα των εκπλήξεων» ο Πειραιάς

Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στον κόσμο, ο Πήτερ Μπρουκ, ανοίγει σήμερα τη χειμερινή σεζόν ενός από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στην «Κοιλάδα των εκπλήξεων», ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου, ο Μπρουκ εξερευνά τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φώς. Θέμα του οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Raphael Chambouvet, Kathryn Hunter, Toshi Tsuchitori

 

Περιδιαβαίνοντας τα όρη και τις πεδιάδες της ύπαρξής μας, με σταθμό την έκπληξη και τον εντυπωσιασμό, ο Μπρουκ συνεχίζει και συμπληρώνει το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Το ταξίδι στο Θέατρο που αντιγράφει την ζωή.

 

+γ+Σ+α+κ+β+ζ +π+Σ+ζ+ν+Χ+κ

Σε αυτό το καινούργιο έργο του Μπρουκ, σε σκηνοθεσία δική του και της Marie Helene Estenne, βασισμένο σε προσωπικές ιστορίες και νευρολογικές έρευνες, πρωταγωνιστούν η βραβευμένη ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Kathryn Hunter και οι Marcello Magni και Jared Mac Neil.

tKathryn

Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με την Αττική Πολιτιστική Εταιρία από σήμερα 2 έως το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ενώ λόγω soldout, όπως έγραψε πρώτο το artplay.gr, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί εμβόλιμη απογευματινή παράσταση στις 5:30 μμ.

 

VIC14042711

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, από την Ελλάδα, του Bouffes du Nοrd στην Γαλλία, του Holland Festival, του Young Vic στο Λονδίνο, του Theatre for a New Audience κ.α.

 

TA MAIN DANS LA MIENNE

Ταυτότητα της παράστασης

Kείμενο- σκηνοθεσία Peter Brook – Marie-Helene Estienne

Φωτισμοί Phillipe Vialatte

Σκηνικός χώρος Arthur Frank

Κοστούμια Alice Francois

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Kathryn Hunter, Marcello Magni και Jared MacNeil.

Ζωντανή μουσική Raphel Chambouvet και Toshi Tsuchitori