Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

“Σε μια εποχή που η αναζήτηση του έρωτα έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης”

“Αν δεν είναι η αναζήτηση του έρωτα κάτι βαθύ και ξεκάθαρα υπαρξιακό τότε τι είναι;”, αναρωτιέται η σκηνοθέτις Χρύσα Καψούλη μέσω του artplay.gr με αφορμή το έργο του Άκη Δήμου “Ντέστινυ “, που ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή  στο A Small Argo full of Art, του Θεάτρου Αργώ, στο Μεταξουργείο. “Το έργο χαρακτηρίζεται σαν μια «κωμωδία παρεξηγήσεων». Αν το αναλογιστούμε καλύτερα, μήπως και ο ίδιος έρωτας δεν δημιουργεί παρεξηγήσεις; Δεν αναλογιζόμαστε πολλές φορές τους έρωτες και δεν γελάμε ή κλαίμε για την κατάσταση που μας έφερε;

Παρατηρούμε επί σκηνής τις ηρωίδες – δύο νέες γυναίκες, απλές, καθημερινές που θα μπορούσαν να είναι οι αδερφές μας, οι κόρες μας, οι φίλες μας – να επιθυμούν την ανταπόκριση του έρωτα. Τις βλέπουμε να κραυγάζουν την επιθυμία τους να ερωτευτούν, να αγαπηθούν, με απώτερο σκοπό την εκπλήρωση του πόθου τους για έναν άντρα. Ένας άντρας που τις ενώνει και τις χωρίζει ταυτόχρονα.

Ένας άντρας που βρίσκεται παντού τριγύρω τους. Νιώθουν την παρουσία του σαν μια γλυκιά ανάμνηση αλλά και σαν μια φοβερή έλλειψη. Δεν είναι όμως αδύναμος ο ίδιος. Μπορεί μερικές φορές η παρουσία του να ερμηνεύεται σαν ένα αποκύημα της φαντασίας των δύο αυτών γυναικών, αλλά και ο ίδιος ενδυναμώνεται από την άσβεστη επιθυμία τους για τον ίδιο.

Σε μια εποχή που η αναζήτηση του έρωτα έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στο facebook, στο instagram και στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ανάμεσα μας που ψάχνουν τον έρωτα είτε στο παρελθόν είτε στην επόμενη γωνία. Είναι άραγε προδιαγεγραμμένη η πορεία μας ή αφηνόμαστε στις συγκυρίες; Και οι έρωτες μήπως είναι αλήθεια η «Ειμαρμένη», το πεπρωμένο – το δικό μας Ντέστινυ – που δεν μπορούμε να αποφύγουμε;”

Χρύσα Καψούλη

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρύσα Καψούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Βογιατζής
Σκηνικά: Χριστόφορος Κώνστας@ Xsquare DesignLab
Κοστούμια: Ανδρονίκη Τζάρτζαλου
Κίνηση: Κωνσταντίνα Μπάρκουλη
Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης
Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου
Poster: Xsquare DesignLab
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»

Παίζουν: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου (Άννα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Ρεβέκκα).

Συμμετέχει στον ρόλο του Ντέστινυ ο Γιώργος Ημέρης.

Curator: Χρύσα Καψούλη

Από 19 Οκτωβρίου 2019 έως 30 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο A Small Argo full of Art, Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα (Στάση Μετρό Μεταξουργείο).