Θέατρο

Ρωσικό Θέατρο στο Εθνικό

Τρεις παραστάσεις από το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης» θα φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο  στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, από 19 έως και 22 Σεπτεμβρίου στη Κεντρική Σκηνή και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου  Rex.

Οι παραστάσεις είναι ενταγμένες στο St Petersburg Theatre Season, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός «εξαγωγής παραστάσεων» από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 προκειμένου να προωθηθούν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και σημαντικών πόλεων του πλανήτη, που αποτελούν και μεγάλα πολιτιστικά κέντρα. Η ιδέα ήταν ενός σημαντικού ρωσικού θεατρικού σχήματος, των Neva Art και αμέσως κέρδισε την υποστήριξη της Διοίκησης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι και ο κύριος χρηματοδότης του, και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

Το Φεστιβάλ που παρουσιάζει κάθε χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς παραγωγές της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας, μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί  με επιτυχία στις πόλεις: 2007 Πράγα – Τσεχία, 2008 Βερολίνο – Γερμανία, 2009 Ελσίνκι – Φιλανδία, 2010 Τελ Αβιβ – Ισραήλ, 2011 Μιλάνο – Ιταλία, 2012 Δρέσδη-Γερμανία, 2013 Μασσαλία-Γαλλία, 2014 Τιφλίδα-Γεωργία, ενώ το 2015 φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στο Βελιγράδι.

City.Marriage (5)

Αναλυτικά των πρόγραμμα των παραστάσεων:

20/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης  18:30

«The city. The marriage. Gogo» από το Θέατρο Lensovet. Σκηνοθεσία: Yury Butusov.

Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά με διάλειμμα

 

21/9, Σκηνή Κοτοπούλη Θέατρο Rex, ώρα έναρξης  18:30

«Brothers» βασισμένο στους Αδελφούς Κααμάζοφ του  Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, από το Θέατρο Priyut Komedianta.  Σκηνοθεσία: Evgeniya Safonova.

Διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά με δύο διαλείμματα

 

22/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18:30

«Μάκβεθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Baltic House.  Σκηνοθεσία: Luk Perceval

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

19 – 22 Σεπτεμβρίου Διαδραστική έκθεση κουκλών-μαριονετών «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες» του Κρατικού κουκλοθεάτρου Αγίας Πετρούπολης του Ε.Σ Ντεμμενί.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των δημιουργών μαριονετών μια «Χρυσή Αποθήκη» – κούκλες, τις οποίες στην Αγία Πετρούπολη ονομάζουν «μεγάλο θίασο του μικρού θεάτρου». Η επίσκεψη της έκθεσης προϋποθέτει την αλληλεπίδραση μεταξύ των θεατών και των επαγγελματιών κουκλοπαιχτών.

Ώρα: 17.30 – 18.30, στη Κεντρική Σκηνή, πριν από την έναρξη των παραστάσεων

 

Για τις παραστάσεις και την έκθεση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά

Τιμές εισιτηρίων:

15€, 10€ (φοιτητικό) και 5€ (Β΄ εξώστης)

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτίριο Τσίλλερ (από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00).