Θέατρο Ο Ρόλος μου Οι δημιουργοί γράφουν

“Πόλεμος και Ειρήνη”: “Ένας απέραντος πίνακας της παγκόσμιας ψυχής”

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω σε μια σπουδαία παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, “Πόλεμος κ Ειρήνη” του Λέοντος Τολστόι», ομολογεί στο artplay.gr η νεαρή ηθοποιός Εστέλλα Κοπάνου, που υποδύεται τη Λίζα Μπαλκόνσκαγια, την έγκυο γυναίκα του Αντρέι Μπαλκόνσκι. Αφορμή η παράσταση που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

«Έναν απέραντο πίνακα της παγκόσμιας ψυχής, όπου αποτυπώνονται οι τιτανικές συγκρούσεις, τα πάθη, οι μικρότητες και το μεγαλείο του Ανθρώπου», χαρακτηρίζει το έργο η ηθοποιός, που βασίζεται πάνω στο εμβληματικό βιβλίο του Τολστόι, μυθιστόρημα 1.600 σελίδων, που μεταφράστηκε και διασκευάστηκε εκ νέου από τη σκηνοθέτη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπου μέσα από αναρίθμητά κεφάλαια και πρόσωπα,  ο Τολστόι σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της γαλλικής εισβολής στη Ρωσία, περιγράφοντας τον αντίκτυπο της εποχής του Ναπολέοντα στην τσαρική κοινωνία, μέσα από τις ζωές πέντε ρωσικών αριστοκρατικών οικογενειών.

Για ένα «βιβλίο – καταφύγιο» μιλά η Ι. Ανδρεάδη,  «που κάθε φορά εφιστά την προσοχή μου στην ομορφιά της ζωής. Όπου ο πόλεμος είναι μεγάλος. Ο έρωτας είναι αδιάκοπος. Και η ζωή σκληρή, τρυφερή και σοφή».

«Θεωρώ ότι η Ιόλη Ανδρεάδη με τον Άρη Ασπρούλη έχουν φτιάξει μια απίστευτα επιτυχημένη και έξυπνη διασκευή που χώρεσε όλα τα σημαντικά γεγονότα της εποχής , προβάλλοντας  τις ανθρώπινες σχέσεις και  την ανατομία της ατομικής και ομαδικής ψυχής  σε μια τρίωρη παράσταση», προσθέτει η  Εστέλλα Κοπάνου. «Νιώθω ιδιαίτερα  τυχερή εφέτος  που συμπράττω με μία σπουδαία ομάδα  καταξιωμένων ηθοποιών   που θέλω να αναφέρω τον καθένα ξεχωριστά !!!.

Ο κ Κώστας Καζάκος : Όλη η ιστορία του ελληνικού θεάτρου δίπλα μου !Να εξηγεί το κείμενο κάθε φορά τόσο εσωτερικά που πραγματικά  σε διαπερνά !!!

Η κ Ρούλα Πατεράκη :  Ακούραστη ,  γεμάτη ζωή να δοκιμάζει τα πάντα !!

Η Τζενη Κολλια : καλοπροαίρετη και πάντα συγκεντρωμένη στην πρόβα.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης  : Με τις ιδέες κ τις σκέψεις  του να κατακλύζει την πρόβα !!!!

Ο Γεράσιμος Γεννατάς: Η ήρεμη δύναμη !!

Η Νεφέλη Κουρή: Πάντα πρόσχαρη και ευδιάθετη !!

Η Βασιλική Τρουφάκου : Πάντα έτοιμη για όλα !!

Ο Κωνσταντινος Μπιμπής : Γεμάτος θετική ενέργεια και μ ένα δυνατό χαμόγελο!!!

Ο Κώστας Νικούλης: Τα κάνει να φαίνονται όλα τόσο απλά !!!

Και ο Ανδρέας Κανελλόπουλος : Πάντα διαβασμένος , να ακολουθεί άψογα τις οδηγίες της Ιόλης Ανδρεάδη. Με τη Σκηνογραφία κ τα κοστούμια εποχής να έχει αναλάβει η Δήμητρα Λιάκουρα κ την Μουσική Σύνθεση ο Γιάννης Χριστοφίδης η παράσταση αναμένεται να αποτελέσει μία από τις καλύτερες θεατρικές προτάσεις για το θεατρόφιλο κοινό! Στο Δημοτικό  Θέατρο Πειραιά !

Εστέλλα Κοπάνου