Θέατρο

Παράταση για την Τριλογία του Ηθοποιού

Μια αφήγηση βασισμένη σε βιωματικά στοιχεία, με τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα της ζώσας μαρτυρίας μέσα από προσωπικές ιστορίες ηθοποιών κατά την διάρκεια της μαθητείας τους, παρατείνεται για τέσσερις επιπλέον παραστάσεις.

Η ομάδα KOLOΦΩΝ και Η τριλογία του ηθοποιού – 1.Studio, παίρνουν παράταση  συνεχίζοντας κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Bios, στις 26 και 27 Ιανουαρίου και στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Εστιάζοντας στους ηθοποιούς ως experts (ειδικούς) του θεάτρου, οι KOLOΦΩΝ (Ελισάβετ Ξανθοπούλου και Δημήτρης Μπαμπίλης) παρουσιάζουν μια documentary -theatre παράσταση με θέμα την ελληνική θεατρική εκπαίδευση.

25 ηθοποιοί επί σκηνής μοιράζονται με το κοινό την πιο “αόρατη” πτυχή της δουλειάς τους στο θέατρο, αυτήν των σπουδών τους.

Η δραματουργία της παράστασης διαμορφώθηκε από συνεντεύξεις ηθοποιών και σκηνοθετών, διαφορετικών ηλικιών και αισθητικών αφετηριών, στατιστικά στοιχεία, προσωπικές αφηγήσεις που προέκυψαν από ανοικτή ηλεκτρονική έρευνα, αλλά και τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων ηθοποιών για την εκπαίδευσή τους, σε όλες τις φάσεις της: προετοιμασία, εισαγωγικές εξετάσεις, πρακτική εκπαίδευση.

Στόχος της παράστασης είναι η χαρτογράφηση του χαοτικού τοπίου της ελληνικής θεατρικής εκπαίδευσης όπως διαγράφεται στην παρούσα συνθήκη: ως ένας ισχυρός πόλος έλξης για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αναζητούν μια διέξοδο στη θεατρική έκφραση και το καλλιτεχνικό “στερέωμα”.

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τον κόσμο του θεάτρου ανοίγει παραστασιακά στους κατεξοχήν αποδέκτες του.

κολοφον

 

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Ελισάβετ Ξανθοπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης

Σκηνογραφία-εικαστική επιμέλεια: Ελένη Αραποστάθη, Δήμητρα Κανναβού

Φωτισμοί: Ελένη Χούμου

Ηχητικά: λΑΜΠΕΡΟύΚ

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Σαράντης, Ελένη Χούμου

 

Εμφανίζονται:

Adrian Frieling, Βάσω Καμαράτου, Δήμητρα Λούπη, Βάλια Παπαχρήστου, Παναγιώτης Αθηναίος, Κατερίνα Αλέξη, Σύλβια Ανουσάκη, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου Πέτροβα, Νικολέτα Δάφνου, Θάνος Δεσποτόπουλος, Μαρία Ελευθεριάδη, Ευάγγελος Κοντομούς, Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ηρώ Μητρούτσικου, Κλαίρη Μπάμπαλη, Γιάννης Σαβουιδάκης, Νίκος Ντάσης, Ελίνα Παπαδάκη, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Σπύρος Πετούσης, Χρήστος Ράντου, Δάφνη Σοφιανοπούλου, Ναταλί Τσάβεζ.