Οι δημιουργοί γράφουν

Μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα

Η μητέρα της ασχολούνταν με ρούχα, ο πατέρας της με σίδερα και εκείνη έγινε σκηνογράφος – ενδυματολόγος! Από τις νέες και ταλαντούχες δημιουργούς, η Γεωργία Μπούρδα, που έχει έως τώρα υπογράψει ορισμένες από τις πιο ευφάνταστες και πολύχρωμες παραστάσεις, γράφει στο artplay.gr για τη γοητεία της δουλειάς της.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασα κιόλας. Μετά ήρθε η Αθήνα. Μετακόμισα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα (ε, και δυο τρεις βαλίτσες ρούχα). Στη συνέχεια ήρθε και το σκληρό στομάχι. Σκληρός χώρος: θέλει γερό στομάχι και ν’ αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις για ν’ αντέξεις.

Αν με ρωτήσεις ποια ακριβώς είναι η στιγμή που διάλεξα να γίνω σκηνογράφος – ενδυματολόγος δεν ξέρω να σου πω. Η μητέρα μου ασχολούταν με ρούχα και ο πατέρας μου με σίδερα, μάλλον πήρα κάτι και απ’ τους δύο.

Βέβαια πάντα μου άρεσαν και οι ιστορίες και οι παρέες, όσο να πεις βοήθησε κι αυτό, γιατί η δουλειά αυτή είναι στην ουσία της μια ομαδική δουλειά. Να θες να συναντηθείς με άλλους ανθρώπους και να συνομιλήσεις, εφόσον έχεις κάτι να πεις.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια δεν θεωρώ ότι είναι ένα αυθύπαρκτο κομμάτι μιας παράστασης αλλά ένα κομμάτι μιας ιστορίας, της ίδιας ιστορίας που θέλει να πει ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί και όποιος συμμετέχει σ’ αυτή.

Κάθε νέα δουλειά για μένα είναι σαν ένας καινούργιος έρωτας, μπορεί να σε συγκινήσει και να σε συναρπάσει ή μπορεί να σε απογοητεύσει… και πάλι απ’ την αρχή!»

Γεωργία Μπούρδα

mikros prigip