Θέατρο

“Ορνιθοφοβία” στο The Space Theatre

Η Ελληνική θεατρική ομάδα Vertebra Theatre με έδρα το Λονδίνο επιστρέφει στο θέατρο The Space με ένα νέο έργο. Πρόκειται για την «Ορνιθοφοβία», μια γλυκόπικρη ιστορία που ξετυλίγεται με στοιχεία

από το θέατρο του παραλόγου, το σωματικό θέατρο και τη χρήση μάσκας και Visual Theatre.

 Λίγα λόγια για το έργο

«Κάποιοι άνθρωποι είναι σαν τα περιστέρια. Ανέμελοι, δυνατοί, με απόλυτη ισορροπία. Έχουν γεννηθεί για να πετάνε ελεύθερα στους ουρανούς. Άλλοι είναι σαν τα αγάλματα, στατικοί και παγωμένοι μέσα στην μούχλα. Κάποιοι άνθρωποι είναι σαν τα περιστέρια και κάποιοι άλλοι σαν τα αγάλματα.

Δεν έχει σημασία αν είσαι το άγαλμα της Ελευθερίας ή μια από τις Καρυάτιδες. Αν είσαι του Rodin ή του Botero ή ένα απλό αντίγραφο όπως εγώ. Τα περιστέρια αργά ή γρήγορα θα χέσουν επάνω σου. Ω, ναι επάνω σου! Και όχι μόνο μια φορά!».

bird1

Μια παράσταση που εξερευνά την ιδιαίτερη σχέση μητέρας-κόρης. Μια μη συνηθισμένη οικογένεια, αποτελούμενη από μια τελειομανή μάνα, παθιασμένη με τα αρχαιοελληνικά αγάλματα, έναν άστεγο πατέρα, πρώην κυνηγό και τη μοναδική κόρη τους. Προσπαθούν επί ματαίω να συνυπάρξουν και να συσχετιστούν. Κάποιοι ελεύθεροι σαν πουλιά και άλλοι στατικοί σαν αγάλματα. Μα στον παράλογο κόσμο της Ορνιθοφοβίας τα αγάλματα μπορούν και περπατούν ενώ τα πουλιά δεν μπορούν να πετάξουν.

birdphobia2

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Κείμενο: Ειρήνη Δερμιτζάκη

Χορογραφίες-Δραματουργική επεξεργασία: Μάιρα Στεργίου

Παίζουν: Sofia Calmicova, CarlosLourenzo, Μάιρα Στεργίου, Charmaine Wombwell

Info

The Space Theatre,

14-19 Απριλίου

Μάνια Ζούση