Μουσική

MUSICA FEMINA: Μια γυναικεία μουσική ιστορία

Η ραδιοφωνική παραγωγός Τζουλιέττα Καρόρη μας ταξιδεύει στον κόσμο της γυναικείας μουσικής, αναζητά και αφηγείται ιστορίες γυναικών που θέλησαν να αφιερωθούν στην τέχνη τους στο πέρασμα των αιώνων.

Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή-συναυλία στην αίθουσα του «Παρνασσού», το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., που θα ντύσουν μουσικά η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, οι φλαουτίστες Δημήτρης Κούντουρας και Ναταλία Γεράκη, ο τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης, η αρπίστα Φλώρα Παπαδοπούλου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος.

MusicaFemina_Banner2

Hildegard Ηγουμένη του Bingen, Κοντέσσα Beatritz de Dia, Barbara Strozzi, Anna Maria dal Violin, Élisabeth de la Guerre, Maria Theresia von Paradis, Anna Maria Mozart, Fanny Mendelssohn, Cécile Chaminade, Clara Schumann, Alma Mahler, Lili και Nadia Boulanger: είναι μερικές μόνο από τις γυναίκες που καταγράφονται στα λεξικά μουσικής. Ποιες ήταν; Τι τις ενέπνευσε; Πώς ήταν η ζωή τους σε κοινωνίες, όπου το δικαίωμα στη μουσική δημιουργία ήταν προνόμιο ανδρικό; Κάτω από ποιες συνθήκες έκαναν μουσική; Γυναίκες που έζησαν από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ό αιώνα. Κατάφεραν να δημιουργήσουν όσα ονειρεύτηκαν και να σταθούν αυτόνομα;

Παραγωγή: Arte Atene

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με την Υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

Info

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8 Αθήνα

τηλ. 210 3221917

Τιμές εισιτηρίων:

12€ (διακεκριμένη θέση), 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό, κατόχων κάρτας ανεργίας, ΑΜΕΑ)