Θέατρο

«Ω! Τι κόσμος μπαμπά» στο Προσκήνιο

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η μουσικοθεατρική παράσταση: Ω! Τι κόσμος μπαμπά του Κώστα Μουρσελά στο θέατρο Προσκήνιο, του οποίου αποτελεί και την βασική παραγωγή για τη θεατρική περίοδο 2014 – 2015.

Μια κοινωνικοπολιτική αιχμηρή σάτιρα που κάνει Πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου.

Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά – 40 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, επιστρέφει στο θέατρο Προσκήνιο.

Το έργο γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενό του, αλλά και για τη μοντέρνα γραφή του.

+σ! +ν+β +γ+θ+μ+ε+θ+μ +ε+ι+Σ+ε+ι+Σ _ +Χ+ξ+Σ +Σ+δ+Χ+η+Σ+ζ+Φ+κ+Ω - +π+κ+ξ+μ+Σ +ε+Σ+κ+γ+Σ+ν+Σ

Ο έμμεσος τρόπος που θίγει τα πράγματα, ο σουρεαλισμός των χαρακτήρων και των καταστάσεων, όπως και ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιεί διαφορετικά θεατρικά είδη, της επιθεώρησης, του μιούζικαλ, του μπουλβάρ, της οπερέτας, και της κωμωδίας χαρακτήρων, σε συνδυασμό με την οξύτατη κοινωνική σάτιρα και κριτική, επιτρέπει στο κείμενο να διατηρεί την φρεσκάδα, την αμεσότητα και την επικαιρότητά του.

Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, η μοντέρνα εικαστική προσέγγιση και η αφαίρεση των όποιων χρονικών δυσαναλογιών με την εποχή που γράφτηκε, κάνουν το έργο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

+σ! +ν+β +γ+θ+μ+ε+θ+μ +ε+ι+Σ+ε+ι+Σ +-+__Ε+¦¦Β+¦_Β+-_Η+¬

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς.
Σκηνοθεσία – Εικαστική Σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς.
Μουσική: Κώστας Χαδούλης.
Χορογραφίες: Λήδα Αλεξανδρή, Βαλεντίνη Βεργοπούλου.
Video Art: Ισμήνη Πέπε.
Φωτογραφίες: Alex Kat.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Φίλιππα, Γιώργος Γιαννούτσος, Κατερίνα Βαρδακαστάνη, Κωστής Σαββιδάκης, Τσαμπίκα Φεσάκη, Εύα Αλεξανδρή, Πάνος Λαμπρίδης, Χρύσα Μαρκατά, Δημήτρης Κακαβούλας, Νίκος Χατζηπαπάς.

+σ! +ν+β +γ+θ+μ+ε+θ+μ +ε+ι+Σ+ε+ι+Σ - +ν+μ+Σ+ε+ι+β+γ+Σ +ο+Χ+μ+Σ+γ+Ω, +π+κ+ξ+μ+Σ +ε+Σ+κ+γ+Σ+ν+Σ
Παραστάσεις:
Παρασκευή, Σάββατο 21:00 & Κυριακή 19:00.
Διάρκεια: 2 ώρες.
Γενική Είσοδος: 12 € / Μειωμένο 10 €