Χορός

«A room to grow», από τον Φώτη Νικολάου

Ένα μοναχικό ταξίδι στην ενηλικίωση και την αθωότητα που χάνεται, είναι η παράσταση που θα παρουσιάσει ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Φώτης Νικολάου

και η Χοροθεατρική Ομάδα X-it, στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, στο PLAYGROUND for the arts.

Με το «A room to grow» ο Φώτης Νικολάου, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες χορογράφους και χορευτές, αναπαριστά στη σκηνή «ένα πρώτο ταξίδι, το μοναδικό πρώτο ταξίδι που δεν θα υπάρξει άλλο, αφού εδώ όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Το πρώτο σώμα, η πρώτη ανάσα, η πρώτη ερώτηση, ο πρώτος έρωτας, ο πρώτος θάνατος, η πρώτη αμφιβολία, η πρώτη ελπίδα, η πρώτη απόγνωση. Τίποτα, ποτέ ξανά δεν θα είναι έτσι, μόνο εκεί, στη πρώτη φορά».

Room to Grow from padelisfrantzis on Vimeo.

Πρόκειται για ένα μικρό, ποιητικό οδοιπορικό στο χαμένο παράδεισο της παιδικής ηλικίας. Τα ξυπνήματα της αρσενικής και θηλυκής μας σάρκας, η αναζήτηση της ταυτότητας, της πίστης και του έρωτα αλλά και η συνάντηση με την απώλεια, τη μοναξιά και το σκοτάδι.

Φώτης Νικολάου, A Room To Grow 2. Φωτογραφία: Μάρθα Φωκά

Φώτης Νικολάου, A Room To Grow. Φωτογραφία: Μάρθα Φωκά

Και στο βάθος Μπέκετ

«Θα διηγηθώ την ιστορία μου σε χρόνο παρελθόντα, σαν να ήταν μύθος ή κάποιο παλιό παραμύθι, καθώς απόψε χρειάζομαι μια άλλη ηλικία, να γίνει άλλη εκείνη η ηλικία, εκείνη στην οποία έγινα ό, τι υπήρξα…

…Ορίστε η ζωή μου, γιατί όχι, είναι μία, αν σας αρέσει, αν σας πρέπει, δεν λέω όχι, σήμερα το βράδυ. Πρέπει να υπάρχει μία, φαίνεται, εφόσον υπάρχει ομιλία, τι χρειάζεται μια ιστορία, δεν είναι υποχρεωτική μια ιστορία, μόνο μια ζωή, αυτό ήταν το λάθος μου, ένα από τα λάθη, να έχω θελήσει μια ιστορία για τον εαυτό μου, λες και η ζωή από μόνη της δεν ήταν αρκετή».

Samuel Beckett

Φώτης Νικολάου, A Room To Grow. Φωτογραφία: Γιάννης Τουρλίδης

Φώτης Νικολάου, A Room To Grow. Φωτογραφία: Γιάννης Τουρλίδης

Συντελεστές

Χορογραφία – Ερμηνεία: Φώτης Νικολάου

Δραματουργία: Θανάσης Γεωργίου

Σχεδιασμός – Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Φωτογραφίες: Γιάννης Τουρλίδης, Αντώνης Αντωνίου

Video: Παντελής Φρατζής

Παραγωγή: ΧοροθεατρικήΟμάδα X-it PLAYGROUND for the arts

info

28, 29 & 30 Νοεμβρίου 2014

Έναρξη: 9:30

Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο (ανέργων, φοιτ.)

PLAYGROUND for the arts

Βουτσαρά 4-6 Βοτανικός

Τηλέφωνο: 210 8544836