Θέατρο

Ο Στάθης Λιβαθινός στο τιμόνι του Εθνικού

Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού η ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεατρού στον καταξιωμένο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό.

Η τοποθέτηση του Στάθη Λιβαθινού στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Ξυδάκη. Ο κ. Λιβαθινός επιστρέφει έτσι στην πρώτη σκηνή της χώρας, την οποία γνωρίζει καλά, αφού την έχει υπηρετήσει όχι μόνο ως διοικητικό στέλεχος (επί θητείας του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου) αλλά και ως σκηνοθέτης και δημιουργός της Πειραματικής Σκηνής, που άφησε εποχή με το έργο της.

Η είδηση για την τοποθέτηση του Στάθη Λιβαθινού στο Εθνικό κυκλοφορούσε μέρες τώρα στην θεατρική κοινότητα και τα δημοσιογραφικά γραφεία, ωστόσο –σύμφωνα με πληροφορίες- η επικαιρότητα και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση «αποπομπής Χατζάκη» καθυστερούσαν την ανακοίνωσή της. Από χθες όμως άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα ονόματα για την συγκεκριμένη θέση και το Υπουργείο προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του «κοινού μυστικού».

Πριν από λίγο με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης αναφέρει: «Εύχομαι καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο του».

Β. Σ.